Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Unge designere får indflydelse på fremtidens bæredygtige mode

Når Copenhagen Fashion Summit d. 3. maj løber af stablen i Operaen i København, bliver det med over 1000 deltagere fra alle dele af verden. Og selvom verdens største topmøde for bæredygtig mode er præget af nogle virkelig tunge navne, er der stadig fokus på næste generation.

På det store topmøde vil en stor gruppe unge designstuderende nemlig overrække deres anbefalinger til fremtidens løsninger på bæredygtig mode. Men det stopper ikke her; anbefalingerne kommer nemlig med de samlede anbefalinger fra Copenhagen Fashion Summit med til FN’s RIO+20-topmøde til sommer, hvilket giver de unge en unik platform for at påvirke de politiske beslutningstagere.

Gennemtestede anbefalinger
Siden marts har 85 unge designstuderende fra 15 nationale og internationale designskoler arbejdet med at udvikle nye visioner for modeindustriens fortsatte fokus på bæredygtighed. Igennem 3 såkaldte webinars (web-seminarer, red.) er deltagerne blevet præsenteret for forskellige oplæg med afsæt i bæredygtighed og forbrugerens rolle – og Youth Fashion Summit d. 2. maj, som Copenhagen Fashion Summit har arrangeret i samarbejde med KEA, er altså kulminationen på de designstuderendes arbejde.

Som afslutning på workshoppen skal de unge teste deres ideer overfor et panel af yderst prominente gæster. De tæller blandt andet Klima- og energiminister Martin Lidegaard, Marko Matysik fra Vogue, Søren Stig Nielsen, senior director hos Mærsk Line og Nick Main, Global Leader hos Deloitte.

De ideer, der kan stå distancen overfor det professionelle panel, kommer med videre til Copenhagen Fashion Summit i Operaen og dermed også til RIO+20.