Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

vinder designkonkurrencen Design5

Torsdag aften kunne bilfabrikanten Citroën i samarbejde med Dansk Mode & Textil løfte sløret for vinderen af designkonkurrencen Design5.
Torsdag aften kunne bilfabrikanten Citroën i samarbejde med Dansk Mode & Textil løfte sløret for vinderen af designkonkurrencen Design5.

Citroën tager nye metoder i brug i forsøget på at skabe opmærksomhed om den relancerede model Citroën DS5. Torsdag aften kunne bilfabrikanten således i samarbejde med Dansk Mode & Textil løfte sløret for vinderen af en helt ny designkonkurrence: Design5.

Fem udvalgte designere
De to partnere har i fællesskab udvalgt fem danske designere til projektet: Anne Sofie Madsen, Bibi Ghost, Spon Diogo, Tabernacle Twins og Wackerhaus. 

De fem er blevet bedt om at designe ’det ultimative køresæt’, som komplimenterer og fortolker den nye Citroëns design.

Og det blev Vibe Lundemark bag Tabernacle Twins, der løb med sejren. Hun havde til konkurrencen designet en spraglet jumpsuit holdt i lilla og brændte orange nuancer med etnisk mønster og en kort jakke i sort ruskind og et kobberfarvet læderlignende materiale.

Modigt og innovativt
Formand for juryen, As Øland, der er kreativ chef i Dansk Mode & Textil, siger om valget:

"Det er modigt og innovativt og samtidig tro mod Citroëns arv. Det er fornyende og udfordrende og vinderen formår at kombinere sin egen profil med Citroëns DNA."

For designeren Vibe Lundemark har arbejdet med konkurrencen været spændende:

"Det har været interessant at få så meget form præsenteret at arbejde ud fra. Det er fantastisk at vinde, jeg er supersuperglad."

Fået lov at prøvekøre
Alle designerne er naturligvis blevet introduceret for den nye bilmodel, ligesom de også har fået bilen stillet til rådighed, så de kan køre i den og lære den at kende.

På konkurrencens blog har man frem til kåringen kunne følge designernes proces, og i går lagde Lokomotivværkstedet, der under modeugen huser messen Terminal-2, således lokaler til både kåring og modeshow. 

55.555 kr. i præmie
Vibe Lundemark løber ikke bare med æren men også med en pengepræmie på 55.555 kr. Juryen bag udvælgelsen af Tabernacle Twins talte, foruden As Øland, modejournalist Lotte Freddie, ejer og bestyrelsesformand for Hummel Christian Stadil, chefredaktør på Bil Magasinet Mikkel Thomsager samt chefdesigner hos Citroën Sabine Pannetrat.

Citroën DS har i øvrigt en fin modehistorie bag sig – Den originale Citroën DS så nemlig dagens lys i 1955 på Paris Motor Show og blev straks en yndling hos stilikonet Jackie Kennedy samt den italienske skuespillerinde Gina Lollobrigida.

Der forelå på udgivelsestidspunktet endnu ikke fotos af vinderdesignet. Artikelfotos er fra Tabernacle Twins SS12-kollektion.