Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Pelsformand: Vi vil ikke være her på tålt ophold

Intet er fejet under stolen i den kampagne, som danske minkavlere har lanceret i dagens aviser. Når man har dyr, kommer nogle af dem til skade, og det betyder, at nogle må aflives.
Intet er fejet under stolen i den kampagne, som danske minkavlere har lanceret i dagens aviser. Når man har dyr, kommer nogle af dem til skade, og det betyder, at nogle må aflives.

Indlægget er en opinion fra Kopenhagenfur. Kilde: Kopenhagenfur.com

Intet er fejet under stolen i den kampagne, som danske minkavlere har lanceret i dagens aviser. Når man har dyr, kommer nogle af dem til skade, og det betyder, at nogle må aflives. I minkbesætninger er det langt under 1% af bestanden, som må aflives på grund af sår og skader. 

"I de senere år har vi været genstand for massive angreb mod vores erhverv, og det har fløjet gennem luften med urimelige og urigtige påstande. Visse medier har ukritisk videreformidlet angreb mod mit og 6.000 andre danskeres erhverv. Nu har vi valgt at tage bladet fra munden og én gang for alle fortælle offentligheden, hvad der er op og ned baseret på et faktuelt grundlag," forklarer Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening til Kopenhagenfur.com

I dagens aviser og i den sene aftenflade på TV 2 og TV 2 News vil danskerne råt for usødet få fortællingen om sår og skader i minkproduktionen.

"Det er på så lavt et niveau, at vi finder det fuldt ud acceptabelt. Vi vil selvfølgelig helst undgå enhver form for skade, men det kan ikke lade sig gøre, når man har med levende væsener at gøre. Og det uanset om det er mink, grise, køer eller høns," siger Tage Pedersen.

Når pelsformanden siger, at niveauet er lavt, så baserer han udsagnet på faktuel viden. I 2010 nedsatte Fødevareministeriet en ekspertgruppe, som undersøgte hele minkerhvervet på baggrund af kritik af erhvervet. Gruppen konkludere uden mindste forbehold, at forekomsten af sygdom og skader i minkproduktionen er lav og væsentligt under al anden animalsk produktion.

"Alligevel har vi på visse områder oplevet det, som om vi er på tålt ophold i Danmark. Visse grupperinger ønsker at se vores ryg. Vi vil omvendt gerne være her og bidrage til samfundet og vores fælles velfærd. Men vi vil ikke mistænkeliggøres, og vi vil ikke behandles som pariaer, der kun accepteres, så længe kronerne strømmer i kassen," siger Tage Pedersen.

Budskabet fra ham og de 6.000 danskere, som får deres udkomme direkte fra minkavl, er ret klart: Er der i Danmark plads til, at verdens bedste minkavlere har enkelte dyr, som kommer til skade?

Se meget mere på www.danskeminkavlere.dk 

Foto: Kopenhagen Fur