Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Chokerende omsætning på kopivarer

Kopivaresalg er en enorm industri over hele verden. Yellow Brand Protections sætter nu tal på, hvor stort kopivaresalget egentlig er på internettet.
Kopivaresalg er en enorm industri over hele verden. Yellow Brand Protections sætter nu tal på, hvor stort kopivaresalget egentlig er på internettet.

I samarbejde med FashionForum.dk bringer advokat Christina Wiesner, der er partner i NORDIA Advokatfirma, og Louise Mehl, jurastuderende ved Københavns Universitet og ligeledes ansat i NORDIA, en række indlæg om alt fra varemærkerettigheder til sikring af design. Se mere på FashionLaw.dk.

 
Kopivaresalg er en enorm industri over hele verden. Yellow Brand Protections rapport ”Watch Out Report” sætter nu nogle tal på kopivaresalget på internettet. Rapporten viser, at der omsættes for ca. 440 mio. euro pr. måned alene på falske skønhedsprodukter. På ure og modetøj er omsætningen henholdsvis 270 mio. euro pr. måned og 214 euro pr. måned. Af rapporten fremgår det, at hele 2,8 mio. annoncer på udvalgte websteder vedrører kopivarer. Dette endda kun på de varemærker, som er medtaget i undersøgelsen.  
 
Omsætningstallene pr. måned fordelt på varekategorier ser således ud:
 
– Skønhedsprodukter: 440 mio. euro
 
– Ure: 270 mio. euro
 
– Modetøj: 213 mio. euro
 
– Smykker: 127 mio. euro
 
– Sko: 92 mio. euro
 
– Solbriller: 48 mio. euro
 
– Legetøj: 15 mio. euro
 
– Golfudstyr: 14 mio. euro
 
– Babyudstyr: 11 mio. euro
 
– Kopitrøjer, fodbold: 7 mio. euro
 
At omsætningen er på sådan et niveau, viser uden tvivl, at de fleste varemærker dårligt nok har kunnet reagere på det, som er ved at ske på nettet, siger Lella Brauner, COO hos Yellow Brand Protection. Der findes i dag så gode kopivarer, at målgruppen, som køber produkterne, er betydeligt større end tidligere.

Dette tilsammen med den forventede udvikling inden for internethandlen og den udvidede internetpenetrationen i hele verden gør, at der er risiko for, at dette fortsat stiger.
 
Kopiprodukterne på internettet er et kæmpe problem. Ikke alene er kopiprodukterne af væsentligt ringere kvalitet end originalprodukterne. Som regel er kopiprodukterne også fyldt med giftige tilsætningsstoffer og kemikalier, fremstillet uden hensyntagen til eventuelle sikkerhedsforskrifter og ved hjælp af børnearbejde under kummerlige forhold. Og det er selvfølgelig ikke noget som varemærkeindehaverne har lyst til at lægge navn til.


Yellow Brand Protection hjælper varemærkeindehavere med at fjerne kopiprodukter fra online markedspladser og selvstændige hjemmesider. Download Watch Out Report i sin helhed: www.yellowbp.com/watchoutreport.
 
Foto: Ebay og Council of Fashion Designers of America