En udstilling - to kunstnere
To forskellige kunstnere, men begge har høstet stor anerkendelse på deres respektive områder. Det er helt sikkert det bliver en utrolig spændende udstilling med tekstilkunst og keramik af højeste kvalitet.Det er tid til udstillingskift i Hårbøllehuset. Lørdag den 21. april kl. 13 er der fernisering på næste udstilling, og denne gang er der to kunstnere på plakaten nemlig Laura Baruel, som er tekstildesigner og Ursula Munch-Petersen som er keramiker.
To forskellige kunstnere, men begge har høstet stor anerkendelse på deres respektive områder. Det er helt sikkert det bliver en utrolig spændende udstilling med tekstilkunst og keramik af højeste kvalitet.
Ursula arbejder både med skulpturelt formede unikaarbejder som seriefremstillede brugsting. Hun har for den Kgl. Porcelainsfabrik formgivet fajancestellet Ursula i 1991 og det er produceret med stor succes siden 1993.
Ursula udtaler i forbindelse med udstillingen:
“Jeg har svinget mellem interessen for brugsting og ikke brugsting.Hver til sin tid. Stort og småt. Det at skifte kan gøre, at man ser med nye øjne – oplever arbejdet som forskellige opgaver, som jeg prøver at løse bedst muligt – mere end som selvudfoldelse.
Her i Hårbøllehuset vil jeg vise lidt af hvert. Den seneste tid har jeg lavet en masse småskåle – en halvrund, som en halvlukket hånd og en kvadratisk, som åbner sig og tilbyder det der er i dem. Jeg har
brugt dem til at brænde prøver fra alle mine gamle glasurspande.”
Laura Baruel er uddannet fra Dansk Designskole i 2006, men allerede inden afslutningen på uddannelsen var hun repræsenteret på flere udstillinger og hun har arbejdet for den anerkendte japanske designer Yoshiki Hishinuma. Hun har allerede mange udstillinger bag sig og har lavet kostumer til TV. Blandt andet Julekalenderen pagten. Hun har også modtaget flere priser for sine arbejder.
Laura udtaler til udstillingen i Hårbøllehuset:
“Patterns of praise – Nordic flora.
Formålet med projektet er at udvikle et billedsprog og mønsterpraksis, som tager afsæt i den nordiske flora/vegetation og nogle karakteristiske træk ved de nordiske landskaber. Jeg arbejder i forlængelse af en nordisk landskabtradition, som bl.a. repræsenteres af kunstnere som Harald Solberg, Pris Eugen og Lars Hertervig samt en narrativ mønstertradition, som bl.a. svensk bosatte Josef Frank og danske Marie Gudme Leth repræsenterer.
Mine tanker om det nordiske baseres bl.a. på den norske arkitekturprofessor Christian Norberg-Schultz´ teorier om Genius Loci – stedets ånd, og stedets indvirken på de mennesker som lever på pågældende sted. Sammenhængen mellem menneske, natur og sted.
Jeg registrerer lys, farver, stemninger osv. og indsamler vegetation og andre elementer fra steder. Ved hjælp af forskellige teknikker – aftryk, tryk, konservering mv. – bearbejder jeg disse elementer til billeder, mønstre og evt. tredimensionel form.
Tanken med ”det nordiske mønster” er – foruden det at skabe et kunstnerisk udtryk – også at skabe et udgangspunkt for en serie mønstre til tekstiler, tapeter og andre elementer til boligen. Ifølge CNS er hjemmet for det nordiske menneske, som netop er kastet ud i et evigt foranderligt og overraskende vejr, en urtolig vigtig base – en lysning i vildnisset. Livet og frodigheden bliver en kontrast og en varmekilde i den kolde mørke vinter, som er karakteristisk for den nordiske verden.”
Man kan læse mere om Laura Baruel på hendes hjemmeside www.laurabaruel.com Her kan man også se hendes spændende kreationer.
Sted: Hårbøllehuset
Dato: 21. april kl. 13.00
Ferniseringen er åben for alle