Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Startskuddet lyder til Danish Design Award

Dansk Design Award 2012 er på trapperne - og nu kan du tilmelde dit design til konkurrencen.
Dansk Design Award 2012 er på trapperne - og nu kan du tilmelde dit design til konkurrencen.

Danish Design Award er designprisen søsat af Dansk Design Center. I år er der nye toner fra prisuddelingen, der har skabt nye særpriser, større brandingmuligheder, andet navn og logo samt et lavere tilmeldingsgebyr.

”Det er DDCs håb, at vi kan inspirere endnu flere virksomheder og offentlige institutioner til at sende produkter og løsninger ind. Alt fra klassiske designobjekter til tekstiler og designede, teknologiske services o.l. kan sendes ind. Der er ikke noget design, som ikke er velkomment i konkurrencen. Vi håber tværtimod, at prisen kan være med til at synliggøre bredden i dansk design i det 21. århundrede,” siger Nille Juul-Sørensen, adm. direktør i Dansk Design Center i en pressemeddelelse.

Tilmeldingen er nu åben og virksomheder og institutioner kan derfor tilmelde produkter og løsninger frem til d. 30. april 2012.
Som noget nyt kan en dansk virksomhed, der har arbejdet sammen med en udenlandsk designer, eller en dansk designer, der har samarbejdet med en udenlandks virksomhed, tilmelde løsninger og produkter til konkurrencen. Det sker for at honorere de gode eksempler på succesfulde internationale samarbejder.

Der kan tilmeldes følgende produkter og løsninger:
•    Industrielt design
•    Møbler
•    Tekstil- og beklædningsdesign
•    Grafisk design
•    Digitalt design
•    Service- og oplevelsesdesign

Udover priserne i de nævnte kategorier vil der bliver uddelt en række nye og spændende særpriser, som offentliggøres senere.

Det er for første gang muligt at tilmelde produkter og løsninger online. Der udvælges en række nominerede i slutningen af maj, og først til prisoverrækkelsen offentliggøres vinderne.I år koster det 2.400 kr + moms pr. tilmeldt produkt/løsning. Der er tale om en bruttopris, uanset om man bliver nomineret og vinder en pris eller ej.

Udvælgelsen af vinderne sker af en jury, der denne gang består af formand og arkitekt Peter Bysted, adm. direktør Christian Stadil, koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, designer Søren Rose Kjær, designer Thomas Harrit, arkitekt Amanda Betz samt designer og partner Vinay Kenkatraman.

Se prisuddelingens hjemmeside her.