Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Google fejrer jævndøgn i samarbejde med Marimekko

For første gang nogensinde har en finsk designer skabt et logo for Google, der nu runder over 1.000 af de såkaldte ”doodles”
For første gang nogensinde har en finsk designer skabt et logo for Google, der nu runder over 1.000 af de såkaldte ”doodles”

For første gang nogensinde har en finsk designer skabt et logo for Google, der nu runder over 1.000 af de såkaldte doodles.

Forårets ankomst på den nordlige halvkugle, samt efterårets ankomst på den sydlige halvkugle, understreger Google med et design, der repræsenterer de særlige egenskaber og den skønhed, de mener, der er at finde i de forskellige årstider. Det oplyser Google og Marimekko i en pressemeddelse. 

Helsinki, Marimekkos hjemby, er udnævnt til Design City 2012, og Marimekkos nye Google-doodle, der går under navnet ”First day of spring and fall”, er  de første internationale doodles fra Finland.

"Vi er begejstrede for dette kreative samarbejde, der startede, da Googles vicepræsident Marissa Mayer besøgte vores tekstiltrykfabrik i Helsinki. Marimekkodesign handler om at forstå skønheden i livet, ligesom vi møder det hver dag – fejre hverdagens øjeblikke og de særlige karakteristika og nuancer i de forskellige årstider. Således, med ”The first day of spring and fall”-doodles, ønsker vi at inspirere folk til at befri deres egen kreativitet og have det sjovt med det – hver dag og hver sæson, "siger Mika Ihamuotila, formand og adm. direktør for Marimekko.

Billede: Marimekko for Google