Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Forbrugere køber mere pels end nogensinde før

De globale forbrugere brugte i sidste vintersæson flere penge på pelsvarer end nogensinde tidligere.
De globale forbrugere brugte i sidste vintersæson flere penge på pelsvarer end nogensinde tidligere.

De globale forbrugere brugte i sidste vintersæson flere penge på pelsvarer end nogensinde tidligere. Værdien af pelsdetailsalget nåede 83. mia. kr., og der bliver formentlig brugt flere penge på pels i år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kopenhagen Fur.
 
Det globale salg af pelsprodukter gik gennem loftet i sæsonen 2010/2011, hvor det samlede detailsalg havde en værdi på mere end 83 mia. kr. Det viser nye tal fra den globale pelsbranches hovedorganisation International Fur Trade Federation (IFTF).
 
"I det nuværende økonomiske klima er tallene fantastiske. De viser, at designere og forbrugere fortsætter deres kærlighedsaffære med det smukke, holdbare og naturlige produkt. Jeg er sikker på, at vi vil se endnu stærkere vækst næste år, fordi priserne på de seneste auktioner har været rekordhøje," siger direktør i IFTF Mark Oaten.
 
Det er især de asiatiske markeder i Kina, Hong Kong og Korea, som viser styrke, men også på de traditionelle markeder i Europa og Nordamerika er omsætningen steget. Over en 10-årig periode er omsætningen i det globale pelsdetailsalg steget med 70 pct., og ifølge IFTF spejler det en generel tendens i markederne for luksusvarer.
 
Populariteten bliver også udtrykt på de store modeuger i New York, Milano, og London, hvor designere som Marc Jacobs, Mulberry and Gucci er gået forrest og har genindført den bærbare luksusmode.
 
"Producenterne er villige til at betale ekstra for kvalitet, fordi forbrugerne investerer i langtidsholdbar luksus," siger Mark Oaten.
 
Kilde: Kopenhagen Fur.