Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Overskydende tøj redesignes af studerende

Hos Svenske Gina Tricot bruger man de studerende på designskolen i Borås til at forlænge tøjets liv.
Hos Svenske Gina Tricot bruger man de studerende på designskolen i Borås til at forlænge tøjets liv.

Hos det svenske modemærke Gina Tricot har man indgået et samarbejde med de studerende på Nordisk Designskola i Borås. Her har de studerende over to uger arbejdet intensivt med at omarbejde overskydende tøj fra mærket – og nu kan resultaterne findes i butikkerne. Det skriver Habit.se.

De studerende på Nordisk Designskola har tilsammen skabt ca. 2.500 færdige stykker tøj på under to uger. Kollektionen er netop blevet lanceret i otte butikker i henholdsvis Berlin, Borås, Göteborg, Jönköping, København, Malmø, Stockholm og Uppsala.

”Hos Gina Tricot er vi meget glade for, at det er lykkedes at finde en så interessant måde at tage hånd om vores overskud på. Og vi håber samtidig at samarbejdet skal uddybe relationen med vores lokale designuddannelse,” siger Anna Appelqvist, indkøbs- og designchef hos Gina Tricot.

”Inspirationen til hele kollektionen kommer selvklart fra globale trends. Det gælder som altid om et opsnappe, hvad der er aktuelt lige nu. Det interessante for de studerende i arbejdet med tøjet har været at tage vare på deres egen inspiration. Som designer handler det om at tro på sig selv og samtidig kunne justere det, der produceres, så det modsvarer målgruppens forventninger og krav,” forklarer Minna Engström Heino, rektor på Nordisk Designskola.

Kilde: Habit.se.
Billede: Gina Tricot.