Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny hovedtaler afsløret til Copenhagen Fashion Summit

Verdens største begivenhed for bæredygtig mode får besøg af belgisk modeskaber, der lige har debuteret med nyt transparent tøjmærke.
Verdens største begivenhed for bæredygtig mode får besøg af belgisk modeskaber, der lige har debuteret med nyt transparent tøjmærke.

Når Copenhagen Fashion Summit d. 3. maj løber af stablen i Operaen i København, bliver det med nogle af de allertungeste spillere på talerstolen.  Af hovedtalere er allerede afsløret et par – som fx Helena Helmersson, CSR-ansvarlig i H&M. Og nu er endnu en taler klar på programmet.

Det er ingen anden end den belgiske designer Bruno Pieters, der skal på talerstolen til verdens største begivenhed for bæredygtig mode. Designeren, der tidligere har været chefdesigner for Hugo Boss, lancerede nemlig i januar 2012 sit nye mærke Honest By, der med 100 transparens giver forbrugeren mulighed for minutiøst at følge med i alt fra materialeforbrug, fremstillingsprocesser, CO2-aftryk og udregning af salgspris.

Hos NICE-projektet, der er ansvarlige for Copenhagen Fashion Summit, er man begejstrede for at have Bruno Pieters som hovedtaler.

“Copenhagen Fashion Summit handler netop om at sætte den visionære barre for en bæredygtig modebranche, og vi er derfor ekstremt glade for og stolte over at have en pionér som Bruno Pieters med til at forme Copenhagen Fashion Summit og dermed fremtiden for modebranchen hen imod fuld transparens,” siger Jonas Eder-Hansen, udviklingsdirektør i Danish Fashion Institute og ansvarlig for NICE-projektet og fortsætter:

”Bruno Pieters’ oplæg kommer uden tvivl til at gå godt i tråd med oplægget fra Sustainable Apparel Coalition som ligeledes kæmper en brav kamp for at få de største brands og retailers i verden til at tale samme sprog omkring transparens i leverandørkæden. Deres værktøj kommer til juni, og da det er et langsommeligt arbejde at få så mange store spillere til at enes om et værktøj, er det godt at se, at de mindre såsom Honest By ikke holder sig tilbage.”Billeder: Honest By