Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Navajo-indianere sagsøger Urban Outfitters

Tøjkæden har solgt produkter under det beskyttede navn - og nu kræver Navajo-nationen erstatning.
Tøjkæden har solgt produkter under det beskyttede navn - og nu kræver Navajo-nationen erstatning.

Den oldgamle og indfødte amerikanske Navajo-indianerstamme sagsøger nu tøjkæden Urban Outfitters, i det de anklager kæden for brud på ophavsretten ved at bruge stammens navn på sine produkter. Det skriver Just-Style.com

Søgsmålet, der er indgivet af Navajo-nationen i New Mexico, anfører, at Urban Outfitters siden 2009 har solgt mere end 20 produkter – både tøj, undertøj og lommelærker under Navajo- eller Navaho-navnet. 

Sidste år modtog Urban Outfitters et brev fra indianernationen, hvori de bad modevirksomheden om at fjerne det beskyttede navn fra sine produkter. Efterfølgende fjernede tøjkæden navnet fra hjemmesiden og erstattede det med ordet Printed.

Søgsmålet fremfører  desuden, at selvom Urban Outfitters stoppede med at bruge Navajo-navnet på sine produkter, kunne man stadig finde dem i butikkerne ligesom der stadig stod Navajo på regningerne. 



Navajo Nationen søger tre gange alle profitter omsat af marketing og salg af Navajo-linjerne, samt 1.000 dollar pr. style pr. dag for hver type produkt, der har været til salg samt alle skadeserstatninger og udgifter til advokater.



Kilde: Just-Style.com