Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Heftig budkrig om Billabong

Budkrigen er begyndt, men intet er sikkert om salget af det australske surfermærke.
Budkrigen er begyndt, men intet er sikkert om salget af det australske surfermærke.

Budkrigen raser og bølgerne går højt. Men det, det hele handler om, står fast. Budkrig og uenighed blandt hovedaktionærer gør at der stadig er stor usikkerhed om et eventuelt salg af det australske surfermærke Billabong. Det skriver epn.dk.

For anden gang på blot to dage har Billabong International, der er Australiens største producent af surf-, skater- og skitøj og tilbehør, afvist et opkøbstilbud fra den amerikanske investeringskoncern TGP.

Billabong meddelte tirsdag, at TPG’s øgede købsbud på 3,3 australske dollar per aktie ikke er nok, idet bestyrelsen ikke mener at buddet afspejler den grundlæggende værdi af selskabet i forbindelse med en ændring af kontrollen, og har nu stoppet sine forhandlinger med TPG, skriver det The Australian.

TPG havde ellers løftet sin budpris til 3,3 australske dollar per aktie fra 3,0 australske dollar per aktie, hvilket svarer til en købspris for hele virksomheden på den gode side af 5 mia. kr. Til sammenligning blev aktien handlet til 1,79 australske dollar inden det første bud fra TGP blev offentliggjort den 17. februar.

"Bestyrelsen er parat til at engagere sig med TPG eller enhver anden part, der fremsætter et forslag, der er i den bedste interesse for selskabet og dets aktionærer," skriver selskabet i en meddelelse.

I og med aktien er steget så markant de sidste par uger spekuleres der i, hvorvidt nye bud kan forekomme og om den prompte forhøjelse af buddet fra TGP kan udløse bud fra andre kanter.

Hertil hører det, at i et brev til bestyrelsen fra advokater, der blandt andet repræsenterer Gordon Merchant som er grundlæggeren og største aktionær i selskabet, at man vil modarbejde ethvert tiltag fra TPG om at måtte lave en tilbundsgående gennemgang af virksomheden (due diligence) selvom et bud måtte komme op på 4,00 australske dollar per aktie.

"Merchants modvillighed er en hindring for en overtagelse og samtidig ser Billanbongs indtjening næste år ikke ud til at blive meget bedre. Virksomheden er i spil og selvfølgelig er der en stor interesse for selskabet," udtaler analytiker Nick Berry fra australske Nomura til Bloomberg News.

Billabong sælger for tiden ud af virksomheden aktiver, skærer jobs og lukker i omegnen af 150 butikker grundet en svagere efterspørgsel og øgede gældsbetalinger.

Kilde: Epn.dk
Billeder: Billabong