Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Esprit søger amerikansk licenspartner

En blødende økonomi får Esprit til at ville lukke ned for det nordamerikanske marked - og i stedet satse på en licenspartner.
En blødende økonomi får Esprit til at ville lukke ned for det nordamerikanske marked - og i stedet satse på en licenspartner.

Det Hong Kong-baserede Esprit Holdings Limiteds nettoresultat for de sidste seks måneder af 2011 er faldet markant. Det fremgår af en meddelelse selskabet har udsendt i forbindelse med annonceringen af en ny plan for at finde licenspartnere på det nordamerikanske marked. Det skriver Women’s Wear Daily.

Esprit oplyser at nettoresultatet for de sidste seks måneder af 2011 faldt med 74 pct. til 71,57 mio. dollar. Salget i perioden blev mindsket med 5.6 pct. til 2.15 mia. dollar.

Women’s Wear Daily har tidligere rapporteret, at Esprit agter at lukke sine butikker i Nordamerika som del af en drastisk omstruktureringsplan, hvor fokus i stedet skal være på Asien og udvalgte europæiske markeder. Nu meddeler firmaet, at det ikke længere vil sælge det amerikanske butiksnetværk, der skal lukkes ned fra slutningen af marts.

”Efter længerevarende diskussioner og forhandlinger med forskellige parter i de sidste par måneder, har vi besluttet ikke at sælge,” siger Esprit og understreger, at det ikke vil risikere en anderledes udlevelse af brandet af en tredjepart på det nordamerikanske marked.

”Vi mener, at det at forfølge muligheden for at lukke vores operationer i Nordamerika og udvikle licensvirksomheden med en eller flere kompetente partnere vil være i Esprits bedste interesse,” lyder det fra virksomheden.

Kilde: Women’s Wear Daily
Billeder: Esprit