Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pandora øger overskuddet

Som så mange andre virksomheder blev Pandora hårdt ramt af den økonomiske afmatning i 4. kvartal af 2011.
Som så mange andre virksomheder blev Pandora hårdt ramt af den økonomiske afmatning i 4. kvartal af 2011.

Som så mange andre virksomheder blev Pandora hårdt ramt af den økonomiske afmatning i 4. kvartal af 2011. Således faldt koncern-omsætningen med hele 15 pct. trukket ned af et fald på de europæiske markeder på hele 18,5 pct., viser regnskabet. Det skriver epn.dk.
 
Omsætningen for fjerde kvartal blev dermed også lavere end ventet, med et resultat på 1.952 mio. kr. mod en omsætning på 2.297 mio. kr. i fjerde kvartal af 2010.
 
Der var fald i omsætningen i kvartallet i alle Pandoras tre regioner, og på det amerikanske marked var omsætningen på 883 mio. kr., på det asiatiske marked var omsætningen på 290 mio. kr., og på det europæiske marked faldt omsætningen til 779 mio. kr. mod 956 mio. kr. i samme periode året før.
 
Øger udbyttet
Bestyrelsen indstiller at der udbetales et udbytte på 5,50 kr. pr. aktie, hvilket er 10 procent højere end udbyttet for 2010 og i overensstemmelse med selskabets politik om, at man vil udbetale 35 procent af nettoresultatet som udbytte.
 
Pandora’s fungerende topchef Marcello Botolli kunne dermed præsenterer et regnskab, hvor omsætningen i det hårdt pressede selskab blot lå otte mio. kr. lavere end sidste år.
 
Forventer et "omstillingsår"
Forventningerne til 2012 er, at det bliver et "omstillingsår", og Marcello Botolli forventer en vækst i omsætning i år på ca. 4 til 6 pct.
 
"Selvom vi naturligvis anser det samlede resultat for 2011 for at være langt fra tilfredsstillende, glæder det mig at kunne meddele, at resultatet for 4. kvartal har udviklet sig som planlagt i forhold til de forventninger, som vi offentliggjorde i august 2011," skriver direktør Marcello Botolli i pressemeddelelsen i forbindelse med regnskabet.
 
Aktiekursen er stigende
Pandora sænkede i august forventningerne til 201-regnskabet betydeligt – fra en forventet vækst på 30 pct til blot at ligge omkring 2010-niveauet.
 
Regnskabet for 2011 indfrier da også disse justerede forventninger, og allerede fra årsskiftet er aktiekursen i Pandora steget pænt med næsten 50 pct.

Tilbagegang i Europa
Regnskabet viser videre, at omsætningen steg på markederne i i Nord- og Sydamerika med 7,9 pct., mens omsætningen i Europa faldt med 8,3 pct.
 
Af andre tal fra regnskabsoversigten skal nævnes, at bruttomarginen steg til 73,0 pct. mod en bruttomargin på 70,9 pct. i 2010. Den udvikling kunne dog som nævnt ikke ses i Ebitda-marginalen, som faldt til 34,3 pct. fra 40,3 pct. sidste år.
Samtidig fremgår det, at Pandora ser en udsigt til endnu et fald i marginalen i 2012-regnskabet.
 
Kilde: epn.dk
Foto: Pandora Group