Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kina sætter minkmarkedet på ny rekordkurs

Efterspørgslen på mink sætter nu ny rekord, og danske minkavlere er igen på rekordkurs.
Efterspørgslen på mink sætter nu ny rekord, og danske minkavlere er igen på rekordkurs.

De danske minkavlere havde indstillet sig på, at toppen nok var nået med rekordsæsonen 2010/11, men det har vist sig helt forkert. Efterspørgslen på mink sætter nu ny rekord, og danske minkavlere er igen på rekordkurs. Minkprisen på det andelsejede auktionshus Kopenhagen Furs februar-auktion steg 13 procent til i snit 493 pr. skind, og på fire dages auktion nåede omsætningen 2,6 milliarder kr.  Alene på auktionens 2. dag blev der solgt mink for over én milliard kr. Det skriver Kopenhagen Fur på deres hjemmeside.

"Som pelsdirektør er det svært at få armene ned. Det er fantastisk at opleve den massive efterspørgsel på et godt dansk produkt som minkskind. Der er mange sorte skyer over økonomien, og så er det selvfølgeligt dejligt at være en del af et lyspunkt," siger adm. direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur.

Efterspørgslen på minkskind er drevet af det kinesiske marked godt suppleret af det meget kolde vejr, som holder Rusland og store dele af Europa i et jerngreb. Det har betydet, at antallet af kunder på februar-auktionen slog alle rekorder med 700 tilmeldte. Det er 300 flere end på den tilsvarende auktion i 2011. Over halvdelen af dem er fra Fjernøsten, og det er ligeledes en fordobling.

"I Kina staver man Copenhagen med K. Vi har arbejdet på det kinesiske marked i en 20-årig periode, og vi har i dag meget tætte relationer til pelsbranchen. Vi samarbejder med de ledende markedsaktører om design- og forretningsudvikling, og der står derfor meget stor respekt om Kopenhagen Fur og de suveræne minkkvaliteter, vi står for," siger Torben Nielsen.

Det meget store opbud af kunder betød, at auktionssalens kapacitet var strakt til det yderste. Samtlige 500 pladser var optaget, og det er første gang, siden auktionssalen blev indviet i 1968.

"Vi kan blive nødt til at udvide auktionssalen, men i første omgang afventer vi, at myndighederne får realitetsbehandlet de mange ansøgninger om farmudvidelser, som i årevis har været syltet. Danske minkavlere kan kun udvikle eksportsuccesen, hvis de får lov til at producere mere. Basen skal være i orden, for at auktionshuset kan udvikle sig," siger Torben Nielsen.

Kilde: Kopenhagen Fur