Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designers Against AIDS og Eastpak samarbejder igen

200 specialdesignede tasker skal denne gang samle penge ind til det gode formål
200 specialdesignede tasker skal denne gang samle penge ind til det gode formål

Taskemærket Eastpak har igen i år givet rum for Eastpak Artist Studio. Mere end 130 kunstnere fra 17 lande har nemlig brugt deres ideer og kunstneriske evner til at dekorere 200 Eastpak rygsække til unikke kunstværker – og overskuddet går ubeskåret til velgørenhedsorganisationen Designers Against AIDS.

Denne gang deltager fra Danmark blandt andet multikunstneren Pato Siebenhaar, tøjdesigneren Vibe Johansson og punktbandet Darling Don’t Dance. Fra udlandet deltager blandt andet Johnny Marr fra The Smiths og det tyske Burda Style Magazine.

FashionForum.dk fangede Vibe Johansson til en hurtig kommentar, for at høre lidt mere om, hvordan det har været at deltage i projektet.

”Det har været rigtig fint at deltage i Eastpak’s projekt, og jeg sagde ja først og fremmest fordi, det er et godt formål – AIDS er sådan en sygdom man let kan glemme i vores del af verden – og derudover fordi den kreative del af projektet tiltalte mig,” siger hun og fortsætter:

” Det var spændende at arbejde med en anden type produkt end jeg normalt gør, selvom mit fokus selvfølgelig lå i materiale og formgivning, mere end dekorering og udsmykning, som nogle af de andre deltagende.”

Lanceringen skete d. 18. januar på Bread & Butter messen i Berlin, og taskerne sættes til salg på Eastpak.com til marts 2012. Designers Against AIDS (DAA) blev grundlagt i 2004 af non-profit organisationen “Beauty Without Irony”.