Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Endnu en rekordauktion hos Kopenhagen Fur

Kopenhagen Fur i Glostrup huser i disse dage årets første pelsauktion. Og hvis efterspørgslen på åbningsdagen, tirsdag, kan indikere noget om årets salg, tegner det til endnu et rekordår for dansk pels.
Kopenhagen Fur i Glostrup huser i disse dage årets første pelsauktion. Og hvis efterspørgslen på åbningsdagen, tirsdag, kan indikere noget om årets salg, tegner det til endnu et rekordår for dansk pels.

Kopenhagen Fur i Glostrup huser i disse dage årets første pelsauktion. Og hvis efterspørgslen på åbningsdagen, tirsdag, kan indikere noget om årets salg, tegner det til endnu et rekordår for dansk pels:
 
Fra det i forvejen meget høje prisniveau steg prisen pr. skind (Silverblue han) yderligere ni procent. Og på åbningsdagen var den samlede stigning faktisk 14 pct. sammenlignet med i fjor (gennemsnitsprisen pr. skind var ved decemberauktionen 2011 DKK 435, red.).
 
"Vi har oplevet en virkelig stærk detailsæson i denne vinter med lave temperaturer i Rusland og Kina. Især i Kina er salget gået over al forventning. I ugerne op til det kinesiske nytår i slutningen af januar fik vi meldinger fra detailleddet, om at 70 pct. af fædigvarelagrene var solgt. Det traditionsrige kinesiske nytår er traditionelt tid til køb af pels, så nu er lagrene nærmest tomme," forklarer salgsdirektør i Kopenhagen Fur Kenneth Loberg.

Og ikke kun prisniveauet på førstedagen var imponerende – også fremmødet tegner godt. Auktionen blev overværet af 600 kunder, hvoraf ca. 400 er fra Fjernøsten. Til sammenligning besøgte 490 kunder auktionen i 2011 – heraf 130 fra Fjernøsten. 

"Fjerneøsten er dynamoen i markedet, men de ekstremt kolde vintertemperaturer, som vi oplever lige nu, er i høj grad med til at stimulere efterspørgslen. I et klassisk pelsland som Rusland ved man, at når frosten virkelig bider, så er pels en suveræn beklædning," siger Kenneth Loberg.
 
Kopenhagen Fur udbyder i løbet af den fire dage lange auktion næsten fem millioner minkskind. Den forventede salgsværdi er omkring 2,5 mia. kr.