Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Avia of Scandinavia AW12

Avia of Scandinavia holdt ligesom Gaia show i Nikolaj Kirke. Og der var langt bedre toner at spore denne gang, end sidst.
Avia of Scandinavia holdt ligesom Gaia show i Nikolaj Kirke. Og der var langt bedre toner at spore denne gang, end sidst.

Ligesom Gaia holdt Avia of Scandinavia show i det smukke rum i Nikolaj Kirke. Men hvor Gaia havde live orgelmusik, havde Avia of Scandinavia gospel på CD. Én sang. På repeat. Så kan ventetiden godt føles lidt lang.

Men da showet gik i gang, var det med en dejlig overraskelse – standarden var højnet væsentligt fra sidste sæson og bød på flere fine styles, langt bedre pasformer og en fin brug af farver. Der er stadig rigtig, rigtig, rigtig meget blonde – også for meget og for afslørende – men en række looks var mere afdæmpede. Og det passede godt.

Som med en kort sort kjole med detaljer på skuldrene eller et sort look med stort A-formet skørt med zigzag-striber og en sort bluse. Eller et bordeaux sæt med cardigan og nederdel, hvor ærmerne var i blonde. Sådan kan den bruges, kan den. Fint udført.
[[addon]]
Men også med de afsluttende looks, der kammede over. Aftenkjoler i helt gennemsigtig blonde og uden noget inden under fungerer måske godt til et show, men er svære at forestille sig i whisky-bæltet, hvor Avia of Scandinavia nok især hører hjemme. Især, når det ødelægger tøjet at smide en BH indenunder. Synd, for det gør looket alt, alt for corny og – desværre – lidt dullet.

Eller et alt for stort, højtaljet skørt, der puffede mærkeligt ud og var temmelig uformeligt. Men til gengæld med nogle smukke fuchsia farver på et par kjoler, lidt lavendel og en iskold nuance i et print, der gjorde sig godt.

Men overordnet set er der stadig for lidt realitet og for meget leg i designet. Kjoler og toppe i gennemsigtig blonde kan være fine, men hvis de er umulige at style til hverken hverdag eller fest, bliver det synd. Men langt bedre toner på de looks, hvor der blev holdt lidt igen. Mere af det næste gang.