Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Soulland AW12

Soulland havde rykket showet til Rådhuset, hvor en massiv mængde af mennesker aste og maste for at komme ind og se løjerne. Fredag aften plejer at være Vibskovs – er Soulland ved at overtage hypen?
Soulland havde rykket showet til Rådhuset, hvor en massiv mængde af mennesker aste og maste for at komme ind og se løjerne. Fredag aften plejer at være Vibskovs – er Soulland ved at overtage hypen?

Soulland havde rykket showet til Rådhuset, hvor en massiv mængde af mennesker skubbede og maste for at komme ind og se løjerne. Fredag aften plejer at være Vibskovs – er Soulland ved at overtage hypen? Under alle omstændigheder var det glimrende, at Soulland var på Rådhuset. De fyldte om nogen salen ud, løb hurtigt tør for øl og skabte netop det fantastisk vibrerende rum, Rådhushallen kan være når forventninger er tætpakket.

Forventninger indfriet
Og forventningerne blev så absolut indfriet. Under titlen Imperial blev der trukket på russiske referencer på alt fra fængselstatoveringer over Zar-familien til kunstneren Wassily Kandinsky. Men det fremstod ikke rodet, overhovedet. Som altid har designer Silas Adler formået at drysse inspirationen ud over kollektionen i prints, strik og former med en knivskarp fornemmelse for, hvad der virker.

En hvid skjorter med et lysegrønt print og en mørkegrøn strik med mønster var sikre hits og glimrende videreudviklinger af de blomstrede prints der blev udviklet i sidste kollektion, ligesom showets åbning, en skjorte i sort/hvide prints. En jakke i en klar, men dyb grøn nuance kunne også blive et gedigent hit. Sejt, ganske enkelt. Og modigt med den lysegrønne.
[[addon]]
Udvikling
I det hele taget var det bare en hamrende god kollektion, Soulland kunne vise. På en måde langt mere maskulin og voksen end sidste år, men med en sarthed i nuancerne, der gør sig godt.

Et par mintfarvede bukser fx, gav et ganske godt spil, og var en fin fortsættelse af farven fra sidste sæson, eller en lys blanding af gul og camel. De hvidt farvede hårrødder var også en fin detalje – og sjovt nok nærmest identiske med håret på Jean//Philips modeller.

Udvikling i jakker
Udviklingen er der også i jakkerne, hvor samarbejdet med House of Billiam, som Soulland har lavet sin populære college-jakke med læderærmer sammen med, var udvidet. Glimrende ide. De er rasende pæne og nu ikke kun i sort.

Chinos svar slankere end normalt, hvilket fungerede godt – og en række af dem ikke med elastik ved anklerne. Det var rart, med en mere regulær buks. Skoene virkelig gode som altid, strikken virkelig fin (en tætmønstret inspireret af fængselstatoveringer var en af kollektionens allerbedste styles) og frakker hvor lukningen foran blev forsat i snoede bånd hele vejen rundt om ryggen. Fin detalje.

Sådan, Soulland
Det var opløftende at se Soulland indfri alle forventninger (og lidt til) på Rådhuset. Det er nærmest fast tradition, at jeg roser brandet – men de fortjener det, og det er undertegnede heldigvis ikke ene om at synes. Se bare på deres salgstal, deres mange roser, deres glimrende sideprojekter (senest om gaverne til EU-formandsskabet), etc. Der er ikke så meget andet at sige. Sådan skal den skæres.

Anmeldelsen er uploadet med 4G mobilt bredbånd, venligst udlånt af Telia.