FashionForum.dk fangede en travl Christian Gregersen, direktør for Gallery – modemessen i Forum, inden messerne slår dørene op torsdag morgen. Og det er en optimistisk messeboss, der får ordet.
 
Hvad forventer du dig af denne vinters modemesse?
 
”Først og fremmest en positiv modeuge og en Gallery messe hvor ingen taler om konjukturer og problemer. Jeg underkender ikke, at branchen stadig har mange udfordringer qua verdenssituationen, men langt de fleste af vores udstillere har for længst rebet til og indstillet deres maskiner til den tid, vi befinder os i, siger Gallery-messedirektør Christian Gregersen, inden han fortsætter:
 
”Og så forventer jeg faktisk flere kvalitative udenlandske indkøbere, baseret på de tilkendegivelser vi har modtaget. Det bliver en god modeuge.”
 
Hvordan forventer du, niveauet – og indkøbssummerne – er sammenlignet med sidste vinter?
 
”Jeg forventer faktisk minimum det samme niveau som sidste sæson. Mange brands vokser fint i deres eksisterende kunders budgetter men oplever i denne tid ikke den store tilgang af nye danske butikker. Det er faktisk meget logisk,” siger messedirektøren med henvisning til de svære tider især mindre danske forretninger oplever for tiden, jævnfør Deloittes dugfriske brancheanalyse.
 
Og endelig beskriver Christian Gregersen stemningen på messen dagen før startskuddet med disse fem ord:
 
”Hektisk, energifyldt og meget positivt.”
 
FashionForum.dk dækker modemesserne under hele Copenhagen Fashion Week. Tjek sitet dagligt for opdateringer på hvordan branchen har det – lige nu og her.