Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske Stine Riis vinder H&M Design Award

Danskeren Stine Riis løber med førstepladsen i H&M's stort anlagt Design Award
Danskeren Stine Riis løber med førstepladsen i H&M's stort anlagt Design Award

Det danske designtalent Stine Riis, der blev udvalgt som britisk finalist i H&M’s nye talentkonkurrence H&M Design Award, er netop blevet kåret som den internationale vinder af en jury bestående af blandt andet H&M’s Margareta Van Den Bosch, Hillary Alexander og Christopher Kane. Som vinder blev hendes kollektion vist ved et show under Stockholm Fashion Week tidligere i dag. Og det er en glad og beæret Stine Riis, der kommenterer førstepladsen.

”Det er en konkurrence, der ikke kan sammenlignes med nogle tidligere konkurrencer i designbranchen. Den giver mig en reel chance for at bygge et brand op, samtidig med at jeg får en eksponering, der er alt afgørende som ny designer. Med prisen får jeg selvfølgelig også mulighed for at arbejde med mit eget design, hvilket i mange år har været min drøm,” siger Stine Riis til FashionForum.dk.

Og det hele er sket lidt tilfældigt. Hun har nemlig ikke selv været særlig opsøgende i forhold til konkurrencen.

”Jeg modtog en mail i efteråret, om jeg havde lyst til at deltage. Det krævede bare, at jeg kunne stille op en bestemt dato til præsentation for juryen og optagelser. Derfra har jeg bare taget det lidt af gangen,” siger hun, men fortsætter: 

”Og så er det ligesom bare eskaleret til noget, jeg ikke rigtig havde forestillet mig var muligt…”

Show i både Danmark og Sverige
Med førstepladsen viser Stine Riis sin kollektion under både Stockholm og Copenhagen Fashion Week. Og det stort anlagte H&M-show, har været imponerende for den unge designer.

”Det var en kæmpe oplevelse. Som nyuddannet designer, har det være en kæmpe oplevelse og utrolig lærerigt at arbejde sammen med H&M. At se mit tøj være centrum i et så stort show, med et kæmpe publikum var helt surrealistisk,” siger hun og fortsætter:

”Nogle af de modeller, der gik showet, har faktisk været en del af min inspiration for kollektionen – så det var toppen af kransekagen.”

Den internationale anerkendelse
Det skorter efterhånden ikke på priser og omtale for Stine Riis. Men selv er hun meget bevidst om, hvad hendes fokus skal være. Hun mener nemlig, at opmærksomheden er et godt fundament for fremtiden, muligvis kan åbne døre for nye samarbejder – men aldrig må blive en sovepude.

”Opmærksomheden er for mig ikke et mål i sig selv og gør det heller ikke alene. Jeg ved, det kræver hårdt arbejde, og at jeg skal fortsætte med at udvikle mig kreativt,” siger hun og peger på, at man hurtigt kan gå i glemmebogen.

”Udviklingen i modebranchen går så stærkt, og om et år kan jeg ikke bruge omtalen til noget, hvis jeg ikke bevarer fokus på mit næste mål som er SS13-kollektionen, jeg regner med at præsentere til august.”

Adspurgt på falderebet om, hvad hun har fået ud af at deltage i konkurrencen, peger hun i flere retninger.

”Jeg har mødt en masse spændende og søde mennesker – lige fra konkurrenterne til hele H&M-holdet. Og så har jeg fået en eksponering, der ville være svær at opnå som nyt brand, samt en anerkendelse fra mennesker i branchen, som giver mig lyst til at fortsætte med at designe,” siger hun og afslutter:

”Jeg må jo gøre et eller andet rigtigt…”