Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Stasia AW12

Stasia præsenterer sit bud på vintermoden uden de store overraskelser, men alligevel i god stil.
Stasia præsenterer sit bud på vintermoden uden de store overraskelser, men alligevel i god stil.

Dagen inden Stasias show modtager redaktionen og den resterende inviterede presse en reminder: Vær til showet til tiden, Stasia går i gang på slaget. Så klokken 22.30 er alle placeret på deres sæder, selvom pressekorpset for en god del glimrer ved deres fravær – for resten af showkalenderen er – sædvanen tro – forsinket.

Men hvor er det egentlig rart. Ingen kø, ingen stress og ingen masende journalister (på nær naturligvis undertegnede).
 
Og når showet så oven i købet går i gang foran pejsen på Nimbs førstesal, og første indgang består af en befriende blonde-fri dyb pink aftenkjole med rundskåret skørt, kort fortil og langt bagtil, så løsner man faktisk lidt op og slapper af midt blandt et klientel primært bestående af danske jetsettere, der er fyldt 39 år de seneste mange gange, de har holdt fødselsdag.
 
Elegant og velsiddende
Næste kjole var lige så enkelt elegant som den første: en kortere version holdt i samme pink nuance, og begge kjolerne sad formidabelt på modellerne – der i øvrigt havde virkelig flotte sirligt opsatte frisurer med hvirvlende kæmpe-anderumpe.
 
Skønt flere af kjolerne stadig var skåret over læsten ”beige blonde oven på beige satin, med kort skørt og nøgne skuldre” var andre mere enkle i designet – særligt talte en halvlang blazerjakke i sort blonde lukket med en stor, matsort træknap til anmelderens smag.
 
Gode farver
Også farverne var gode, i hvert fald hvis vi ser bort fra den matte beige, som Stasia genbruger sæson efter sæson. En hellang halterneck kjole i en dyb petroleum/turkis flød gennem lokalet og efterlod tilskuerne tydeligt betagede.
 
Stasia har ikke som mere trenddrevne kolleger behov for kontinuerlig udvikling sæson efter sæson. Hun har klientellet i sin hule hånd – og samlet om runde middagsborde i restaurantlokalet på Nimb, og de vender tilbage, netop fordi Stasia hver eneste gang leverer varen: sexede aftenkjoler i mere eller mindre tildækkede versioner.
 
Og farverne fungerer – den helt kolde citrongule klæder måske nok de færreste, men flot er den under alle omstændigheder i hellang blikfangsversion med bar ryg. Andet er der ikke at sige.
 
NB! Fotos fra showet er på vej.