Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt dansk magasin stiller skarpt på ungdomskultur

FROM fokuserer på unge og stil, mode, tanker og former, og målgruppen er bred.
FROM fokuserer på unge og stil, mode, tanker og former, og målgruppen er bred.

 

Hvis vi siger ungdomsmagasin, tænker du så (også) i første omgang på fanplakater I A3-format, brevkasser med tonsvis af forespørgsler skåret over læsten ”kan man blive gravid af…?”, interviews med pigehjerteknusere og modeserier med masser af lyserødt? 
 
Ja? Så kan du godt tænke om igen, for når det engelsksprogede – men danske – ungdomsmagasin FROM for første gang udkommer i morgen er profilen en ganske anden.
 
FROM fokuserer på unge og stil, mode, tanker og former, og ifølge presseinformationsteksten er målgruppen bred:
 
”FROM henvender sig til børn, deres forældre og alle andre. individer i alderen 18-60 år, der søger ideer som reflekterer autencitet i unges kunst og sociale liv,” lyder det.
 
Det nye halvårlige magasin FROM ser på ungdommen fra 5-18 år.
 
”Men for at finde FROM interessant, behøver du ikke selv være barn. Du skal bare kunne huske, hvordan det var at være et,” skriver redaktionen.
 
FROM udkommer også fremadrettet i forbindelse med den københavnske modeuge, og i første udgave kan interesserede – unge som ældre – blandt andet læse om nyopstået købekultur og se fotografen Lasse Bak Mejlvands fire portrætter af 4-11-årige piger, der er helt dullet op og stylet i lak og tyl.
 
”De er smukke, men også skræmmende,” siger chefredaktør Marie Louise Tüxen, der videre fremhæver førsteudgavens tema, androgynitet, som blandt andet afspejles i valget af forsidemodellen, den 15-årige transseksuelle Caspian Drumm, som også optræder i et portrætinterview i magasinet.
 
Videre er der i FROM en række modeserier, hvor de unge modeller er stylet noget anderledes end i andre magasiner til (om) børn.
 
”Tag fx modeserien Now, Who’s the Queen?, som kredser om såkaldte beauty pageants for kids. Denne modeserie blander mode med samfundskommentar helt bogstaveligt. Og stiller spørgsmålstegn ved det hele,” siger chefredaktøren.
 
Se mere om FROM her.