Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Susanne Rützou

Hun holder altid show onsdag kl. 20 og er en af de mest erfarne rent showmæssigt i København. Mød Susanne Rützou i Modeugens aktører.
Hun holder altid show onsdag kl. 20 og er en af de mest erfarne rent showmæssigt i København. Mød Susanne Rützou i Modeugens aktører.

Inden længe står der Copenhagen Fashion Week AW12 i kalenderen og dermed er der travlhed i den danske modebranche. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” en række forskellige mennesker, der på hver sin måde arbejder med mode, stævne, for at høre om deres oplevelser, erfaringer og planer under modeugen.

Susanne Rützou er en af de mest velkendte spillere i den danske modebranche. Hun afholder altid modeshow på samme tidspunkt på samme dag. Her fortæller hun om champagne, show-stress og at tage sig tid til sig selv på den store dag.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Ved at gøre kollektionen klar, og formidle essensen af den til agenter og salg. Lave look book, kampagne og ikke mindst alle de indledende øvelser op til vores show, som altid er onsdag kl. 20.00 og dermed med til at sparke modeugen i gang. Det er ikke småting der skal være styr på, for at et show kan gøres overbevisende – og så er det hele overstået på 15 min.!

Hvordan deltager du i CFW?
Ved at afholde show og udstille på Gallery. Derudover forsøger jeg også at nå lidt rundt og se venners og kollegers shows; modeugen har også i høj grad et socialt element for mig.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
Små-skitzofrene; har simultane deadlines på den næste kollektion. Så det ene øjeblik er jeg i fabric-møde eller ved tegnebordet, det næste i stiletter med et glas champagne i hånden – og nogle gange tilbage igen.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Meget ømme fødder.

Hvad ser du mest frem til?
Jeg elsker de sidste minutter før showet går i gang og alle pigerne er linet op før første indgang, det er stort at se sammenhængen og kollektionen fulgt til dørs. På det tidspunkt har jeg nok også lidt sommerfugle i maven – og endnu et glas champagne i hånden.
 
Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Vi går altid meget op i at være helt klar med alting dagen inden showet, det giver fred og ro og god stemning backstage på dagen, og så er der plads til de små overraskelser, der altid melder sig alligevel. På showdagen sørger jeg altid for at jeg har et par timer for mig selv, træner eller får en massage, så jeg er klar til dagens indslag og sociale overload.
 
Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Copenhagen Fashion Week er ofte det første i rækken af steder, vi viser kollektionen og er jo derudover også min base. Der er derfor noget både hudløst og hjemmevant over modeugen for mig.