Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens Aktører: Yvonne Koné

Hun er bagkvinden bag et af Danmarks mest hypede accessories-brands. Yvonne Koné er en af Modeugens aktører.
Hun er bagkvinden bag et af Danmarks mest hypede accessories-brands. Yvonne Koné er en af Modeugens aktører.

Inden længe står der Copenhagen Fashion Week AW12 i kalenderen og dermed er der travlhed i den danske modebranche. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” en række forskellige mennesker, der på hver sin måde arbejder med mode, stævne, for at høre om deres oplevelser, erfaringer og planer under modeugen.

FashionForum.dk har fanget Yvonne Koné, bagkvinden bag et af Danmarks mest hypede accessories-brands, til en snak om modeuge, internationale indkøbere og at falde i søvn med familien kl. 20.00.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Først og fremmest er jeg altid i gang med den sæson, der ligger et år ude i fremtiden sideløbende med forberedelserne til Copenhagen Fashion Week, så den pressede planlægning gør, at det meste der vedrører forberedelser til modeugen bliver fordelt mellem mine medarbejdere og praktikanter, så jeg kan bruge mest muligt tid på den nye kollektion.

Hvordan deltager du i CFW?
Jeg har en stand på Gallery, hvor jeg møder kunder både fra Danmark og udlandet. Selvom mit brand også er repræsenteret i NY og Paris, er der indkøbere som kommer helt fra Australien, så det er vigtigt for mig at være synlig i København, som jo er min base.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
Jeg er på Gallery det meste af dagen, men ind imellem holder jeg lidt messepauser, hvor jeg arbejder på den kommende kollektion.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Udover at det er en fin mulighed for at møde og pleje de eksisterende kunder, er det vigtigt for mig at vækste uden for Danmark. Indtil nu har CFW altid givet nogle nye, uventede kunder, som er droppet tilfældigt forbi min stand.

Hvad ser du mest frem til?
Forud for præsentationen af den nye kollektion ligger der en masse timers arbejde gennem det sidste halve år, så det er altid tilfredsstillende at se helheden på messen. Og at det forhåbentlig er lykkedes at skabe noget der bliver modtaget med begejstring.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Det er nogle koncentrerede dage, og da jeg resten af året sidder i min helt private arbejdshule, er bare det at møde så mange mennesker både berigende og forfriskende. Men det kræver også ekstra overskud, og derfor laver jeg ikke så mange faste aftaler udover med kunderne. Måske opstår der tilfældigt en spontan aften-aftale i løbet af dagen, men jeg plejer bare at skynde mig hjem til min familie og dejse udmattet om kl. 20.00.

Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Den betyder alt! Det er en enestående mulighed for at vise min kollektion i sin helhed for både indkøbere og presse, og det er kulminationen på mange måneders arbejde, så jeg vil ikke undvære den danske modeuge.

Foto: Hasse Nielsen