Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens Aktører: Christian Hansen

Moderedaktøren på Alt For Damerne er med i denne omgang af Modeugens aktører - mød Christian Hansen.
Moderedaktøren på Alt For Damerne er med i denne omgang af Modeugens aktører - mød Christian Hansen.

Inden længe står der Copenhagen Fashion Week AW12 i kalenderen og dermed er der travlhed i den danske modebranche. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” en række forskellige mennesker, der på hver sin måde arbejder med mode, stævne, for at høre om deres oplevelser, erfaringer og planer under modeugen.

Christian Hansen er moderedaktør på Alt For Damerne – og derfor skal der planlægges i god tid, hvis der skal være overskud til at tage en hel uge ud af kalenderen.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Min væsentligste forberedelse går ud på at have en tom kalender i de dage, modeugen løber af stablen. Vi er jo et ugeblad med ugentlige deadlines – så jeg må være lidt på forkant for at kunne deltage fra morgen til aften flere dage i træk. Derudover er vi i moderedaktionen så privilegerede, at en af vores assistenter ordner alt omkring invitationer og billetter. Hun samler det hele i et overskueligt excel-ark – så vi skal bare troppe op.
 
Hvordan deltager du i CFW?
Jeg dukker op til alle de shows og arrangementer, som jeg overhovedet kan nå. Som regel er der temmelig meget på programmet, så vores chefredaktør, mine kollegaer og jeg splitter os nogle gange op – for senere at mødes igen. Derudover skal der jo også lige være tid til et par pauser, så vi kan få noget mad i løbet af dagen og aftenen.
 
Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
De er rigtig lange. Som regel er der først shows fra middagstid, så jeg kan lige nå at runde redaktionen inden og tjekke mails, tale efter-redigering og layout med mine kollegaer, blogge fra dagen før osv. Derefter går det som regel slag i slag med show efter show indtil sent på aftenen. Vi har som regel en bil med chauffør, som kører os fra sted til sted – så vi også lige kan nå at få noget at drikke eller spise i farten. Derudover er der som regel også et par receptioner eller møder lagt ind mellem de forskellige shows.
 
Hvad forventer du at få ud af CFW?
En masse indtryk! Modeugen er jo en væsentlig del af vores research i forhold til, hvilken mode vi viser i bladet. Derudover er det selvfølgelig også nogle vigtige dage i forhold til networking med resten af branchen.
 
Hvad ser du mest frem til?
De flotte shows! Der er heldigvis altid nogle, der overrasker positivt eller har udviklet sig i en spændende retning… Gad vide hvem det bliver denne gang? Sidste sæson var jeg meget positivt overrasket over Wackerhaus, som jeg synes havde fornyet sig på en forfriskede og flot facon. Derudover var jeg vild med Anne Sofie Madsens debut-show. Så denne sæson har begge de unge damer meget at leve op til!
 
Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Ikke personligt. Men vi har en tradition for, at jeg og resten af moderedaktionen sammen med vores chefredaktør en af dagene tager os tid til at spise en hyggelig og lækker frokost eller middag, hvor vi også får talt godt sammen på en anden måde end i hverdagen.
 
Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Rigtig meget – som sagt handler det primært om research og networking.