Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Den danske modebranche er atter på sikker kurs

Modebranchen har aldrig haft det bedre, og har for alvor lagt krisens rædselsår bag sig. Så kort kan det siges.
Modebranchen har aldrig haft det bedre, og har for alvor lagt krisens rædselsår bag sig. Så kort kan det siges.

Modebranchen har aldrig haft det bedre, og har for alvor lagt krisens rædselsår bag sig. Så kort kan det siges. De seneste tal fra Dansk Mode og Tekstil og Danmarks Statistik viser nemlig en omsætningsfremgang for dansk beklædningsindustri en fremgang på intet mindre end knap 12 pct. i 2011 sammenlignet med året før.
 
Det er ikke bare på niveau med årene inden krisen, der satte ind i oktober 2008 og for alvor kastede skygger i modebranchen i 2009 – men endda et godt stykke over.
 
I 2007 lå den samlede omsætning af modetøj på godt 23 mia. kr., og under krisen dalede omsætningen med 200 mio. kr. Men i fjor har den danske modeindustri faktisk solgt varer for hele 26,4 mia. kr. Og det er især eksporten, der gennem de seneste år har været stigende – således tegner handlen ud af landet sig nu for 94 pct. 
 
Gennem de seneste fem år er andelen af dansk mode, der sælges ud af landet faktisk steget støt hvert eneste år. Fra en andel på 88 pct. i 2006, til 92 pct. i 2009 og i dag, hvor blot seks procent af dansk produceret tøj sælges på hjemmemarkedet.
 
Foto: Stine Goya SS12