Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Jacob Larsen

Han er indkøber i en af Odenses bedst kendte butikker og valfarter altid til København - mød Jacob Larsen.
Han er indkøber i en af Odenses bedst kendte butikker og valfarter altid til København - mød Jacob Larsen.

Inden længe står der Copenhagen Fashion Week AW12 i kalenderen og dermed er der travlhed i den danske modebranche. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” en række forskellige mennesker, der på hver sin måde arbejder med mode, stævne, for at høre om deres oplevelser, erfaringer og planer under modeugen.

Jacob Larsen er indkøber i en af Odenses bedst kendte butikker, Dr. Adams. Han valfarter til modeugen to gange om året for at få indkøbt næste sæsons kollektioner – og altid se Henrik Vibskovs show.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Da jeg er indkøber, er jeg i kontakt med mange mærker flere måneder før messen starter – blandt andet for at lave aftaler til under selve modeugen.

Hvordan deltager du i CFW?
Jeg er gerne på messe om torsdagen, og ellers er jeg at finde i showrooms de andre dage. Her får vi købt en del af vores AW12-varer ind.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
Det er en pakket kalender – det hele starter onsdag kl. ni om morgenen med det første møde og slutter sent fredag aften for mit vedkommende – men der bliver heldigvis også tid til et par shows ind imellem.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Jeg håber på at blive bekræftet i, at de mærker vi har valgt at arbejde med også er dem er skiller sig mest ud. Og så er det altid positivt med nogle super seje kollektioner.

Hvad ser du mest frem til?
Jeg glæder mig altid til at skulle på messe, fordi der er rigtigt mange mennesker man ikke har set længe. Det er en oplagt mulighed for at få samlet alle de løse tråde op. Og så glæder jeg mig altid til de forskellige shows, vi skal til.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Jeg plejer altid at være til Henrik Vibskovs show. Det er en klar favorit.

Hvad betyder modeugen for dig som professionel?
Modeugen er en vigtig ting. Det er jo næste års kollektioner der bliver vist,
og for mig som indkøber er det en oplagt mulighed for at se mange mærker på få dage, samt få mødt nogle mennesker, som man måske kommer til at gøre forretning med på et tidspunkt. Ikke mindst møder man andre indkøbere; det er altid fedt at snakke med indkøbere fra andre butikker, da det som regel er de samme problemer eller gode oplevelser man har. På den måde kan man blive bekræftet i, at man ikke er helt ved siden af.