Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Design Center hylder DANSK Magazine

En ny udstilling på Dansk Design Center har i samarbejde med Ecco og DANSK Magazine skabt udstillingen ”10 years of DANSK – a decade of Danish fashion”.
En ny udstilling på Dansk Design Center har i samarbejde med Ecco og DANSK Magazine skabt udstillingen ”10 years of DANSK – a decade of Danish fashion”.

 

En ny udstilling på Dansk Design Center har i samarbejde med Ecco og Kim Grenaa og Uffe Buchard, bagmændene bag DANSK Magazine, skabt udstillingen ”10 years of DANSK – a decade of Danish fashion”. Udstillingen er en kronologisk tidsrejse gennem de sidste 10 år i dansk mode og vises fra den 27. januar-4. marts. 
 
Udstillingen fejrer dermed DANSK Magazines 10-års jubilæum, efter Uffe Buchard og Kim Grenaa i 2002 skabte det internationale modemagasin, der har til formål at skabe en platform for dansk mode i udlandet samt at sætte dansk mode i en international kontekst. Siden 2002 er det blevet til 27 udgivelser, og ophavsmændene og redaktørerne bag magasinet udtaler i forbindelse med udstillingen: 
 
“Vi er overordentlig stolte over at kuratere denne udstilling i samarbejde med Dansk Design Center og håber, at den vil fremme publikums forståelse for nyere tids dansk modehistorie samt give et tydeligt indtryk af den særlige dna, der momentant definerer dansk mode,” lyder det fra Kim Grenaa & Uffe Buchard, i en pressemeddelelse.  
 
”Modebranchen udgør et af Danmarks største eksporterhverv og har gennemgået en stærk designudvikling. Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med Kim Grenaa og Uffe Buchard kan åbne dørene for en ny og spektakulær modeudstilling, hvor der bliver vist alt fra tekstil og beklædning til modebilleder, film mv,” siger Nille Juul-Sørensen, CEO, Dansk Design Center. 
 
Dermed er der to store modeudstillinger i København i forbindelse med modeugen. Udstillingen ”Northern Women in Chanel”, som FashionForum.dk tidligere har anmeldt, vises nemlig på Designmuseum Danmark fra d. 2. februar-8. april.