Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pelskonge slanker imperiet

Tiderne og alderen får indehaveren af kendt kæde med skindtøj og pelse til at neddrosle forretningerne kraftigt: Fem butikker bliver til blot én.
Tiderne og alderen får indehaveren af kendt kæde med skindtøj og pelse til at neddrosle forretningerne kraftigt: Fem butikker bliver til blot én.

Adsbøl-kæden, kendt for sine pelse og sit skindtøj af mange københavnere og sjællændere gennem årtier, er snart ikke længere en kæde. Det skriver Business.dk.
 
Inden for det sidste par år er afdelingerne på Amager og Frederikssundsvej i København blevet lukket, og i marts holder butikkerne i Holbæk og Roskilde ophørsudsalg, så kun forretningen i Glostrup på den københavnske vestegn er tilbage.
 
"For det første er jeg snart 69, og for det andet orker jeg ikke at kæmpe så meget, det sidste år har været et svært år. Min type af specialforretning er på vej ud af markedet og bliver afløst af store kæder, og aviserne skriver fortsat hele tiden om krise," siger Jørgen Adsbøll til Berlingske Business.
 
Han understreger, at virksomheden aldrig har givet underskud siden slutningen af 1980’erne, selv om det seneste overskud "ikke blev særlig stort". Virksomheden er personligt ejet og dermed uden offentligt tilgængelige tal.
 
Jørgen Adsbøl etablerede forretningen tilbage i 1969, oprindeligt med produktion af pelse og skindtøj. I hele buntmagerbranchen er stort set al produktion for længst sendt til lavtlønslande, men Adsbøl har fortsat en lille reparationsystue.
 
Jørgen Adsbøl, der selv er uddannet buntmager, havde på et tidspunkt også butikker i Slagelse og Frederiksværk, men nu bliver forretningen droslet ned til blot et forretningssted, og det udløser fire-fem fyresedler. Tilbage fra foråret er blot mester selv, hans hustru og en enkelt ansat.
 
Trods alderen og slankningen af livsværket lægger Jørgen Adsbøl fortsat planer.
 
"Jeg planlægger at blive ved, til jeg er 75 år. Vi skal også have gjort mere ved vores hjemmeside, så vi kan sælge mere via den," fortæller han.
 
Der er dog ingen planer om et generationsskifte – Jørgen Adsbøl har en datter på blot 15 år.
 
Kilde: Business.dk.
Foto: Adsbøl