Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Smartguy.dk-aktier på børsen om et halvt år

Online-modebutikken SmartGuy har taget de første skridt på børsen, og det har allerede affødt et sandt kursrally.
Online-modebutikken SmartGuy har taget de første skridt på børsen, og det har allerede affødt et sandt kursrally.

Online-modebutikken SmartGuy har taget de første skridt på børsen, og det har allerede affødt et sandt kursrally. Det skriver Business.dk.
 
Det hele startede i en kælder i Jyderup, men i løbet af de sidste 10 år er online-modebutikken SmartGuy vokset så markant, at selskabet sidste år omsatte for 237 mio. kr.
 
Nu har SmartGuy også indledt en tilværelse som noteret på Københavns Fondsbørs, da de i går købte to tredjedele af cleantech-virksomheden SCF Technologies. Dermed har virksomheden indledt en proces, der ifølge direktør Nicolai Kærgaard i hvert fald vil tage seks måneder, før selskabets aktier vil være til salg på børsen under navnet SmartGuy Group A/S.
 
"Nu er vi startet, og vi er selvfølgelig interesserede i alle typer af aktionærer. Vi håber, at en del af vores kunder vil fatte interesse for at involvere sig, så vi på sigt kan blive en slags folkeaktie. Det kunne være sjovt. Samtidig er vi i kontakt med flere større investorer fra blandt andet USA, Storbritannien og Tyskland," siger Nicolai Kærgaard, der er direktør i SmartGuy.
 
Spekulationer i aktien
SmartGuy forventer på sigt at hente ”et to-cifret millionbeløb i den pæne ende” ved at udbyde nye aktier på børsen.
 
Tidligere har man forsøgt at komme på børsen ad bagvejen ved at købe selskabet bag den krakkede Bonusbanken – men tabte i en budkrig til et andet modefirma, nemlig DK Company.
 
På aktiemarkedet har SmartGuys indtog i det skrantende selskab SCF Technologies vakt opmærksomhed.
 
Da SmartGuy i går købte sig ind i SCF Technologies, blev aktierne tegnet til to kroner pr. aktie, og det medførte en stigning på 68 procent på én dag. I dag var aktien oppe på 6,5 kr., og ved lukketid fredag ligger prisen på præcis 4 kr. – altså en fordobling af værdien på en enkelt dag.
 
"Det viser jo, at der sidder nogle spekulanter og tænker: ”Det er SmartGuy det her. Nu går det stærkt”. Det er fint nok, men det er jo ikke det, vi går efter. Og jeg kan i hvert fald ikke anbefale nogen at købe til den her pris, for når forretningen SmartGuy om lidt bliver lagt ind i selskabet, så bliver der udstedt rigtigt mange nye aktier, og så falder prisen nok til de to kroner igen," siger direktør Nicolai Kærgaard.
 
Sigter mod milliarden
SmartGuys erklærede mål er at omsætte for en milliard kroner inden 2015, og omsætning voksede sidste år 21 procent i forhold til året forinden, mens resultatet før skat landede på 27 mio. kr.
 
Online-modebutikken blev stiftet i 2000 og ejes af Christian Kusk, Poul Kusk og Nicolai Kærgaard, og i dag tæller selskabet også Smartgirl.dk, Smartkids.dk, Smartmen.dk og Smartsport.dk, der dækker modetøj inden for alt fra børn til forretningsmænd i en række europæiske lande.
 
Kilde: Business.dk