Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bestseller bag dansk OL 2012-kollektion

Når den olympiske fakkel bæres ind i London til sommer, er det Bestseller, der har klædt de danske atleter på.
Når den olympiske fakkel bæres ind i London til sommer, er det Bestseller, der har klædt de danske atleter på.

Når den olympiske fakkel bæres ind i London til sommer, er det Bestseller, der har klædt de danske atleter på.  

Brande-koncernens to brands Jack & Jones og Vero Moda står nemlig bag den officielle danske OL-kollektion, der for første gang blev vist frem ved lørdagens sportsgalla.
 
Kollektionen er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF), de to Bestseller-mærker og tre OL-atleter, kajakroerne Henriette Engel Hansen og Kasper Bleibach og svømmeren Rikke Møller Pedersen.
 
Spændende proces
”Det har været virkeligt spændende at være med i hele designprocessen fra brainstorming, over skitser og tøjprøver, til nu det endelige resultat. Jeg ser selvfølgeligt mest af alt frem til at levere et topresultat i London men glæder mig også meget til at komme over og vise tøjet frem,” siger Rikke Møller Pedersen i en pressemeddelelse.
 
Bestseller er officiel partner for det danske hold ved sommerens Olympiske Lege og står desuden bag prisen Bestsellers Olympiske Håb, der hvert år uddeles til en ung, lovende dansk atlet med OL-drømme.
 
Fint selskab
Ved OL 2012 er de to danske highstreetmærker i fint selskab ved sommerens OL. Bag de britiske atleters klædedragter står nemlig Stella McCartney, og skal man tro rygterne i den engelske avis Daily Mail, leverer Giorgio Armani en kollektion til de italienske deltagere.
 
Bestseller har lavet tøj til hele det danske OL-hold, både sportsudøverne og teamet af trænere og ledere bag dem. Kollektionen tæller derfor fire linjer: receptionstøj, indmarchtøj, fritidstøj og det såkaldte ’Denmark Wear’, der blandt andet skal i brug, hvis (når) de danske deltagere vinder:
 
”Paradedragten til medaljeskamlen får vi forhåbentligt lov at opleve mange gange til sommer,” forklarer OL-chef i DIF, Jesper Frigast Larsen.
 
Også for befolkningen
Som noget helt nyt bliver det endvidere muligt for helt almindelige danskere at erhverve sig tøjet . For først gang nogensinde sættes kollektionerne nemlig til salg 
 
”Selvom kollektionen er udviklet specielt til de danske atleter, har vi også gjort det muligt at købe et særligt udvalg af kollektionerne. På den måde får danskerne mulighed for at vise deres opbakning til OL-holdet under OL – både hjemme i Danmark og på lægterne i London,” fortæller kommunikationschef i Bestseller Bo Terp. 
 
Tøjet er at finde i Jack & Jones’ butikker og online på Bestsellers hjemmeside i sommeren 2012.
 
Ud over at levere tøjet til den danske olympiske delegation, leverer Bestseller også tøjet til den danske delegation ved de Paralympiske Lege i London 17 dage efter OL.
 
Foto: Bordtennisspiller Michael Maze i t-shirt fra Bestsellers OL 2012-kollektion.