Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Louis Vuitton lancerer parfume – igen

Det franske hus har ansat anerkendt parfumemester, der står bag flere store og verdenskendte parfumer.
Det franske hus har ansat anerkendt parfumemester, der står bag flere store og verdenskendte parfumer.

Det franske modehus Louis Vuitton har netop bekræftet, at man har ansat Jacques Cavallier-Belletrud, en anerkendt tredjegenerations parfumemester, til at stå for brandets nye parfume. Dermed bekræftes rygter, der har verseret siden slutningen af oktober. Det skriver Women’s Wear Daily.

Jacques Cavallier-Belletrud kommer fra Grasse i Sydfrankrig, byen der er kendt som et af verdens mest centrale steder for parfumeindustrien. Og hverken han eller luksushuset kan endnu afsløre, hvornår parfumen kommer i handlen. Sikkert er det dog, at den kun sælges fra Louis Vuittons 461 egne butikker.

”At lave parfume er en storslået rejse, som starter med kvaliteten af basens ingredienser,” siger Jacques Cavallier-Belletrud og understreger dermed, at parfumen kommer til at tage på en rejse rundt i verden, for at finde de bedste ingredienser og dufte.

Og parfumemageren er nok ikke kun kendt indenfor parfumeindustrien. Mange vil kunne kende hans sikre næse fra dufte som L’Eau d’Issey, Jean Paul Gaultier Classic, Dior Addict, Poeme by Lancôme, Stella by Stella McCartney og Cinema by Yves Saint Laurent, i blandt mange, mange andre. Han blev i 2004 tildelt den franske Prix François Coty Parfumeur-pris.

Men faktisk er det slet ikke første gang, Louis Vuitton giver sig i kast med parfumer. I 1920’erne og 1930’erne var der nemlig tre LV-prægede parfumer på markedet, der dog blev trukket tilbage.

Louis Vuitton blev etableret i 1854, lancerede en ready-to-wear-kollektion i 1998, og udvidede med ure i 2002, en kollektion med finere smykkere i 2004 og solbriller i 2005. 
 
Kilde: Women’s Wear Daily
Billeder: Louis Vuitton SS12