Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Victoria's Secrets beskidte hemmelighed

Mærket bruger fairtrade-bomuld fra Burkina Faso - men det er i følge ny artikel produceret af børnearbejdere som 13-årige Clarisse.
Mærket bruger fairtrade-bomuld fra Burkina Faso - men det er i følge ny artikel produceret af børnearbejdere som 13-årige Clarisse.

Det kan godt være, man skal tænke sig om en ekstra gang, inden man køber lingeri med fine blonder, der angiveligt skal være Fair Trade og stammer fra Victoria’s Secret. I al fald hvis man vil være sikker på, at der ikke har vært børnearbejde involveret i produktionen, og at produktet skal leve op til Fairtrade-kravene. Det skriver Business.dk.

Victoria’s Secret, der satte rekord for salget i tredje kvartal 2011, indgik i 2007 en aftale om at købe fairtrade-bomuld i Burkina Faso. Målet var dengang, at købe bæredygtige materialer som skulle hjælpe kvindelige afrikanske farmere. Forud for Valentinsdag i 2009 solgte Victoria’s Secret en produktlinje med den påstand, at "ethvert køb forbedrer hverdagen for børn og kvinder i landet".

Det er en artikel fra Bloomberg, der påpeger problemet. Deres udsendte reporter har talt med en 13-årig pige ved navn Clarisse Kambire og seks andre børn, der arbejder på et økologisk bomuldslandbrug i Burkina Faso, der er leverandør til Victoria’s Secret.

Her beskrives det indgående, hvordan ejeren af farmen har tæsket pigen, råbt ad hende, og hvordan hun ikke får nok mad. Selskabet bag Victoria’s Secret, Limited Brands Inc., tager kraftigt afstand til børnearbejde.

"Hvis påstanden er sand, så beskriver den en adfærd, der er i strid med virksomhedens værdier og de krav til arbejdskraft, som vores leverandører skal leve op til. De standarder forbyder udtrykkeligt børnearbejde," siger Tammy Roberts Myers, vicedirektør for kommunikation hos Limited Brands Inc., der er koncernen bag varemærket Victoria’s Secret.

Limited Brands oplyser, at de med det samme vil sætte en undersøgelse i gang, der skal komme til bunds i sagen.

"Afhængig af resultaterne er vi parate til at handle hurtigt for at forhindre ulovligt brug af børnearbejde i de områder i Burkina Faso, hvor vi får vores faitrade-certificerede økologiske bomuld fra,"siger Tammy Roberts Myers.

Og selv om netop fairtrade-mærket skal være garant for, at arbejdsforholdene er i orden, skulle alarmklokkerne måske have ringet noget tidligere for lingeri-producenten. Allerede tidligere i år var der nemlig en rapport fremme, der konkluderede, at Burkina Faso er en ud af mere end et dusin lande, der anvender børnearbejde til bomuldsproduktion.

Victoria’s Secret fastholder, at mængden af bomuld de køber fra Burkina Faso er minimal, men at de tager påstande om børnearbejde alvorligt.

Kilde: Business.dk
Billede: Victoria’s Secret 2012-show