Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Værsågod: EU-støtte klæder dig på til japansk ekspansion

Hvis du vil styrke eller starte din virksomheds eksport til Japan og Korea, står Europa-Kommissionen klar med støtte
Hvis du vil styrke eller starte din virksomheds eksport til Japan og Korea, står Europa-Kommissionen klar med støtte

Har din virksomhed allerede eksport til enten Japan og Korea, eller er det på tegnebrættet inden for den nærmeste fremtid? I så fald er det en god ide at læse med her.

Europa-Kommissionen er nemlig klar med et program, der kan være afgørende for din virksomheds eksportmuligheder på de to asiatiske markeder, der adskiller sig markant fra Europa. Kultur- og sprogforskellene er store, og det samme er hele tilgangen til samhandel. Derfor har man siden 1979 kunnet få hjælp gennem ETP – Executive Training Programme.

Projektet ETP går i al sin enkelhed ud på, at medarbejdere på ledelsesniveau får en 45-ugers lang uddannelse, fordelt på tre perioder.

Første periode er en indføring i Japan og Koreas kultur, historie og samfundsforhold. Den varer tre uger og foregår på University of London.

Derefter følger et 30-ugers sprog- og erhvervskursus på enten Waseda eller Yonsei universitet i hhv. Tokyo og Seoul. Afslutningsvis er der indlagt 12 ugers praktik i en japansk eller koreansk virksomhed.

Den grundige uddannelse på lederniveau sker ikke på hvilket som helst grundlag. Japan og Korea er henholdsvis EU’s sjette- og niendestørste handelspartnere og en nylig undersøgelse fra Europa-Kommissionen viser, at der kan være hele 980 mio. euro at hente i eksportfortjeneste i 2020, hvis den danske eksport til lande uden for EU følger de seneste 10 års udvikling.

Dermed kan der være en stor økonomisk fortjeneste at hente, men også medarbejderen nyder godt af uddannelsen. 65 pct. af ETP’s uddannede er blevet topledere efterfølgende, og der er gode tilskud at hente, hvis ens ansøgning går igennem. Der er således støtte til hele undervisningsprogrammet i Japan eller Korea, samt henholdsvis 2200 eller 2000 euro pr. måned i stipendiat, mens man befinder sig i et af de to lande.

ETP stiller dog også høje krav til både de deltagende virksomheder og de deltagende ledere. Tilmeldingen er åben og kører frem til maj 2012, mens forløbet starter i november samme år. Læs mere om de japanske og koreanske vækstrater, krav, økonomi, muligheder og forløb på hjemmesiden lige her.