Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ombygning af Nørreport truer butikkerne

Butikkerne omkring Nørreport risikerer at miste omsætning på op til 70 procent på grund af byggerodet, advarer foreningen Københavns City Center.
Butikkerne omkring Nørreport risikerer at miste omsætning på op til 70 procent på grund af byggerodet, advarer foreningen Københavns City Center.

Butikkerne omkring Nørreport risikerer at miste omsætning på op til 70 procent på grund af byggerodet, advarer foreningen Københavns City Center. Det skriver Business.dk.

De næste tre år vil forvandlingen fra den gamle Nørreport Station i hjertet af København til den futuristiske Ny Nørreport lægge området omkring stationen trafikalt øde, ligesom byggerod og stilladser vil blive en del af den interimistiske indretning. Og det kan koste butikkerne på Nørre Voldgade og sidegadernes forretninger dyrt, vurderer foreningen for de handlende i indre København, Københavns City Center.

"Vi ved, at hvis din butik ligger ved et stort hegn eller hul, så risikerer du at tabe 30-70 procent af omsætningen. Og hvis du ligger i nærheden af byggepladsen kan det være op til 30 procent," siger Københavns City Centers direktør Jan Michael Hansen til Berlingske Business.

Hans erfaringer bygger blandt andet på omlægningen af brostenene på Købmagergade – også i Københavns centrum – der de seneste måneder har krævet mere end almindelig stor tålmodighed fra kunder og butikker. Ifølge Jan Michael Hansen er butikkerne i forvejen lagt der, hvor folk kommer forbi, og når man så ødelægger tilgængeligheden med at kratte brostenene op eller stoppe trafikken på Nørreport, kan man ikke undgå, at det får konsekvenser for butikkerne.

Han erkender dog, at byggerod er en uundgåelig del af den naturlige udvikling i byen.

"Men det nytter ikke noget, at man slår butikkerne ihjel, mens det står på. Så er der jo ingen tilbage til sidst, og det tager lang tid at opbygge gode indkøbsområder," siger Jan Michael Hansen.

Indehaverne af butikkerne omkring den byggeplagede station er optimistiske trods udsigten til tre års undtagelsestilstand. Og mandag lukkede entreprenørerne så for trafikken gennem Nørre Voldgade, der ellers må betegnes som et trafikalt knudepunkt.

Længere nede af en af sidegaderne ligger skoforretningen Carla F på Købmagergade, der de seneste måneder har været plaget arbejdet med de nye brosten, der skulle lægges i shoppinggaden.

Ifølge ejer Martin Friis betød de ringe forhold for kunderne et fald i omsætningen i sommermånederne.

"Vi havde ventet et fald i omsætningen på 15-20 procent, og det var også præcis det, vi oplevede i juni, juli og august," fortæller han.

For at lokke kunderne ind i butikken afholdt skobutikken et "brolægger-udsalg" med prisnedslag på 15 procent, og i dag kan indehaveren smile igen:

"Til gengæld har vi fået et boost i salget her i november og december, og det ligger over det forventede", lyder det fra Carla F’s Martin Friis

Kilde: Business.dk.