Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pantone præsenterer Årets Farve 2012

Ved udgangen af hvert år præsenterer farvesystemet Pantone årets farve. I 2012 tror koncernen på en energisk mandarin-orange: Tangerine Tango.
Ved udgangen af hvert år præsenterer farvesystemet Pantone årets farve. I 2012 tror koncernen på en energisk mandarin-orange: Tangerine Tango.

<img width="150" height="107" align="right" alt="" src="http://inspiredesignblog.co.uk/images/pantone-tangerine-tango.jpg” />

Ved udgangen af hvert år præsenterer farvesystemet Pantone årets farve. I 2011 spåede Pantone, at farven Honeysuckle, en douce fuchsia, ville opnå enorm synlighed, og i 2012 tror koncernen på en energisk mandarin-orange ved navn Tangerine Tango.
 
”Tangerine Tango er sofistikeret og samtidig dramatisk og forførende. Det er en orange med megen dybde,” siger Leatrice Eiseman, der er adm. direktør hos Pantone Color Institute.

”Farven minder om de strålende nuancer i en solnedgang, og Tangerine Tango sammenføjer det livligt røde med det varme og venlige gule og skaber således en meget synlig, magnetisk farvetone, der udstråler varme og energi,” fortsætter hun. 

I en pressemeddelelse forklares det, at farven gerne skal give os det skud af energi, som genoplader vores batterier og får os til at bevæge os fremad.
 
”I løbet af de seneste år er orange blevet mere populær og har opnået større accept blandt designere og forbrugere. En provokerende opmærksomhedskrævende orange som Tangerine Tango er særligt tiltrækkende i modesammenhæng – for såvel mænd som kvinder,” lyder det i meddelelsen.
 

I Pantones Fashion Color Report for foråret 2011 er internationale modedesignere som Tommy Hilfiger, Nanette Lepore og Adrienne Vittadini repræsenteret med kollektioner, der inkorporerer den friske udgave af den traditionelt lidt efterårsklingende nuance.

Tangerine Tango, farvekoder:
 
RGB for TPX: R: 226 G: 73 B: 47
RGB for TCX: R: 221 G: 65 B: 36
CMYK: C: 0 M: 82 Y: 80 K: 0