Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

AYMARA skifter navn til AIAYU

Når vi snart forlader 2011, skifter danske Aymara navn. Fra 1. januar 2012 hedder mærket, der især er kendt for deres strikvarer, nemlig Aiayu.
Når vi snart forlader 2011, skifter danske Aymara navn. Fra 1. januar 2012 hedder mærket, der især er kendt for deres strikvarer, nemlig Aiayu.

Når vi snart forlader 2011, skifter danske Aymara navn. Fra 1. januar 2012 hedder mærket, der især er kendt for deres strikvarer, nemlig Aiayu. Det forklarer Marie Worsaae, den ene af brandets bagmænd:
 

”Navnet AYMARA var en lovprisning af de mennesker, som vi mødte i Bolivia. Mennesker, der fra starten var en væsentlig grund til, at vi lykkedes. Da AYMARA er navnet på både en boliviansk stamme og et sprog, er det blevet klart for os, at navnet ikke er juridisk holdbart. Vores nye navn AIAYU betyder ’sjæl’ på Aymara-sprog og skal være med til at understrege den tyngde og kærlighed som er lagt i produkterne.”
 

AYMARA blev etableret i 2005 med klare mål om ikke at sætte profit før etik – og undgå de kompromiser, der ofte kendetegner modebranchen, lyder det i en pressemeddelelse fra huset. 
 
”Vi følte os modige, og lidt usikre, da vi som nogen af de første startede en strikproduktion op i det bolivianske højland. Syv år efter vores første besøg har det vist sig, at det er muligt at agere holistisk og ansvarligt i modeverdenen. For at kunne forfølge denne succes, vi i dag oplever uden for Danmark, har vi besluttet at ændre navnet fra AYMARA til AIAYU,” forklarer Maria Høgh Heilmann, den anden medejer.
 
Marie Worsaae slutter:
 
”2012 markerer et internationalt gennembrud, hvor der skabes synergi på tværs af virksomhedens markeder via det nye navn.”