Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Replay lancerer ny miljøvenlig denim-vask

Replay har udviklet Laser Wash - en ny teknik der så at sige "vasker" jeans - helt uden vand.
Replay har udviklet Laser Wash - en ny teknik der så at sige "vasker" jeans - helt uden vand.

Den italienske denim-gigant Replay lancerer nu en minikollektion af jeans, der er produceret på en mere miljøvenlig måde. Replay og en partner har nemlig udviklet en metode, der vasker denim med laser. Metoden viderefører allerede kendt teknologi, men er langt mere miljøvenlig i det der ikke bruges noget vand i processen. Det skriver Women’s Wear Daily.

For fire år siden begyndte Replay at tilbyde denim i økologisk bomuld og for to år siden begyndte virksomheden at bruge ozonvaskemaskiner, der bruger mindre vand end traditionelle. Med Laser Wash – som den nye behandlingsmetode hedder – bruges der altså slet ikke noget vand, i det laser fremtvinger det slidte look i stedet.

Minikollektionen af jeans tilbyder to forskellige par i to forskellige vaske. Pasformen er skinny til piger og slim til mænd, og priserne ligger på 169 euro, hvilket ikke gør prisen bemærkelsesværdigt dyrere i forhold til resten af Replays jeans – og dette er netop pointen, da virksomheden, ifølge en talskvinde, med vilje har forsøgt at ændre på den opfattelse, at bæredygtigt tøj er dyrt.

Kilde: Women’s Wear Daily.
Billeder: Replay