Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk online-platform og legendarisk modemagasin indgår samarbejde

Danske MUUSE.com og italiensk Vogue indgår samarbejde om at finde det næste store designertalent.
Danske MUUSE.com og italiensk Vogue indgår samarbejde om at finde det næste store designertalent.

Den danske online-platform MUUSE.com og Vogue Italia Talents har indgået et samarbejde om at spotte morgendagens store modetalenter. Det sker på en web-baseret konkurrence, der ligger i forlængelse af MUUSE’s koncept og ide. 

MUUSE.com er nemlig et modeunivers og en online-portal, der sætter forbrugerne i direkte kontakt med nogle af de dygtigste og mest innovative nyuddannede high-end designere. Brugerne stemmer på de bedste designs og dermed på hvilke, der skal sættes i produktion – og dermed fungerer MUUSE også som international webshop med salg til blandt andet USA, Storbritannien og Skandinavien.

I samarbejde med Vogue Italia Talents lancerer MUUSE nu konkurrencen ”MUUSE’s most promising designer by Vogue Talents”. Alle upcoming kvindetøjsdesignere opfordres derfor til at indsende deres minikollektioner, hvorefter det er brugerne, der stemmer på, hvilke koncepter de gerne vil se produceret. MUUSE vælger de 50 bedste deltagere ud fra brugernes stemmer og herfra udvælges 10 finalister af Sara Maino, senior fashion editor på italiensk Vogue og ansvarlig for Vogue Talents.

Fælles værdier
"MUUSE var i Milano i sidste måned og mødtes med Vogue Italy’s senior fashion editor Sara Maino, og vi besluttede at samarbejde fremadrettet for at promovere nye designere. MUUSE deler i høj grad værdier med Vogue Italy, der er det mindst kommercielle af alle udgaverne af Vogue magazine og bliver betragtet som det bedste modemagasin i verden,” siger David Dencker, en af bagmændende bag MUUSE, til FashionForum.dk.

De 10 udvalgte designere bliver efter første runde sendt til endnu en afstemning, hvor MUUSEs brugere har til opgave at finde den ene designer, der kan krone sig med at være den mest lovende. Vinderen får en profil og et billedgalleri på Vogue Talents samt en feature som månedens designer på MUUSEs side under modeugerne i februar 2012. Samarbejdet med italiensk Vogue har været naturligt for MUUSE, der i det internationale modemagasin har fundet en stærk partner.

"Italiensk Vogue er blandt de dygtigste i verden, når det drejer sig om at finde de næste store talenter. Sara Maino og hendes redaktion er konstant på udkig efter de bedste nye talenter, som de både viser løbende på deres website og i september udgaven af Vogue. Vogue Talents er den perfekte partner for MUUSE fordi vi deler visionen om at skabe en platform, hvor nye designere kan dele deres design med verden og vi er meget glade for samarbejdet, der understreger at MUUSE repræsenterer verdenseliten af up-and-coming designere," afslutter David Dencker.

Læs mere om MUUSE HER og HER