Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Verdens største butik bygger om – og udvider

Godt nyt til alle shoppe- og skohungrende mennesker - Macy's i NY får verdens største skoafdeling
Godt nyt til alle shoppe- og skohungrende mennesker - Macy's i NY får verdens største skoafdeling

Den verdenskendte butikskæde Macy’s udvider sit flagskib i New York, der med sine omkring 111.000 kvadratmeter er verdens største butik. Udvidelsen betyder blandt andet, at butikken ifølge Macy’s selv får verdens største skoafdeling, der kommer til at have omkring 300.000 par sko på lager. Det skriver WWD.com.

Butikken, der ligger i fire sammenhængende bygninger på Herald Square i New York, starter udvidelsen af den 110 år gamle bygning til foråret og vil først stå færdig i 2015. Renoveringen vil løbende stå på, hvorfor der vil være åbent i Macy’s, der planlægger både at tilføje flere kvadratmeter, renovere de gamle elevatorer, tilføje omkring 300 omklædningsrum, nye spisesteder og barer, lave omstruktureringer på etagerne, flytte rundt og skabe mere end 800 nye arbejdspladser, der føjes til de 4600 medarbejdere i kæden. Samtidig skal der etableres flere luksuriøse shop-in-shops, og de nuværende skal ændres. Fx er det planen, at den store Louis Vuitton-taskebutik skal være i flere etager.

Herald Square-butikken får allerede nu en del kritik for at have dårlig infrastruktur, være svær at navigere i og at være rodet – men med en kundestrøm på 20 mio. kunder om året – ca. 50.000-75.000 om dagen afhængig af sæson, lyder svaret, at det godt kan være svært at nå at folde alle t-shirts pænt sammen igen.

Med udvidelsen forventes der desuden en øget omsætning. Macy’s vil ikke offentliggøre de præcise tal, men eksperter mener, at der omsættes for omkring 850 mio. dollar om året, og at butikken med udvidelsen vil kunne nå den magiske grænse på 1. mia. dollar.

Ombygningen estimeres at koste omkring 400 mio. dollar.

Kilde: Women’s Wear Daily.
Billeder: Macy’s.com