Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk blognetværk: Om et år kan modebloggerne leve af det

Flere bloggere i netværket Bloggers Delight tjener et godt supplement til SU’en på deres daglige opdateringer om mode, skønhed, livsstil, poker(!) og det løse.
Flere bloggere i netværket Bloggers Delight tjener et godt supplement til SU’en på deres daglige opdateringer om mode, skønhed, livsstil, poker(!) og det løse.

I USA ansætter modebloggerne både kendisagenter og direktører, herhjemme er der endnu ikke helt så gode penge i at blogge, men ikke desto mindre tjener flere af skribenterne i det danske netværk Bloggers Delight faktisk et udmærket supplement til SU’en på deres daglige onlineopdateringer om mode, skønhed, livsstil, poker(!) og det løse.

”Vi udbetaler faktisk nogle ret flotte summer til vores bloggere – bedre end både SU og SU-lån, i hvert fald. Så hvis man ikke har en alt for høj levestandard, så kan man godt leve af at blogge. Men vi er ikke nået til et sted, hvor vi nærmer os en fuldtidsløn endnu,” siger Kia Ellegaard Møller, der er kvinden bag bloggen Fierce & Fattig. 

Nogle husker måske bloggens titel som Fierce & Fattig på SU, men efter at forfatteren udvalgte seks andre prominente modebloggere herhjemme til netværket Bloggers Delight, som entreprenørerne bag onlinesucceserne Downtown.dk og Billetto.dk stiftede, har Kia Ellegaard Møller faktisk kunnet skippe SU’en til fordel for en fuldtidsstilling som projektleder i netværket, der siden opstarten i december 2010 er vokset fra syv til 64 blogs.

”Jeg er filteret mellem mappedrengene og bloggerne,” forklarer Kia Ellegaard Møller sin funktion.

Bloggers Delight sørger for fælles support og back-end til de 64 blogs samt for fælles annoncering. Videre har netværket gjort det lettere at distribuere sponsorater, der måske passer bedre på én blog end på en anden.

Og ambitionen med Bloggers Delight er faktisk, at de største bloggere i netværket skal begynde at tjene ’rigtige penge’ i løbet af det næste års tid: 

”De store af vores bloggere kan leve af det inden udgangen af 2012. Det er det, vi løber stærkt for at nå. På et tidspunkt kommer de største til at kunne leve af det, og resten kan få en god biindkomst ved siden af deres almindelige jobs,” fastslår Kia Ellegaard Møller.

Læs også: Sådan – fang modebloggernes opmærksomhed