Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Guldtænder og arvesmykker er i høj kurs

Gamle guldtænder og arvesmykker er på grund af stigningerne på guldpriserne i høj kurs hos forhandlerne
Gamle guldtænder og arvesmykker er på grund af stigningerne på guldpriserne i høj kurs hos forhandlerne

»Gamle guldsmykker er vejen til årets julegave, drømmerejsen til Mauritius, en fladskærm eller måske et smut i Lalandia med familien«.

Sådan lyder den nyeste reklametekst fra Nicuma – en netbaseret guldhandler, der på et halvt år har lavet en stor forretning ud af at konvertere privates arvesølv, guldsmykker og -tænder til klingende mønt. Det skriver Politiken.

»Når der er krise og krig, er det godt for os guldhandlere. Guldpriserne er fordoblet på et år, og jeg er sikker på, vi kommer op på et rekordhøjt niveau. Og så kan man omsætte sine værdier fra gemmerne«, siger direktør i Nicuma Sidsel Glerup.

I sit første leveår kan firmaet fra Hellerup bryste sig af også at være etableret i Tyskland, Sverige og Norge. Omsætningen vil runde 250 millioner kroner.

Nicuma svømmer i bølgen af guldhandlere, der modtager, værdisætter og køber genstande fra danskerne.

Det oplyser Rigspolitiet og brancheforeningen Danske Guldsmede og Urmagere.

Markedet bulrer frem
Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen kan ikke finde brancher, der som guldhandlerne profiterer af krisen:

»Vi ser et nichemarked buldre frem. Forretningerne har kronede dage af to årsager: Enten fordi folk er tvunget til at sælge for at overleve, eller fordi de finder det attraktivt at sælge med de høje guldpriser«.

Sidsel Glerup beretter om et ægtepar fra Fyn, der fandt to guldbarrer i gemmerne og til egen overraskelse fik 250.000 kroner til gengæld.

»Nogle gange får vi et helt gebis ind med guldkroner i. Der er historie og følelser i alle genstande«, fortæller hun.

Pas på lovløse lurendrejere

Men guldhandlen på nettet er også præget af lovløse lurendrejere.

F.eks. opererer flere guldhandlere uden bevilling fra politiet, mens andre undlader at opbevare guldet i 14 dage efter køb, som loven kræver.

Vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Michael Ask siger:

»Guldpriserne er vel de højeste nogensinde, så jeg kan godt forstå, at folk har lyst til at sælge. Men min opfordring er, at man skal henvende sig til autoriserede guldhandlere og ikke falde for fristelsen i tvivlsomme firmaer«.

Kilde: Politiken.
Billeder: Nicuma.dk.