Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Acne oplever stor fremgang

For den svenske modevirksomhed er blikket vendt mod de store modemetropoler - og Asien.
For den svenske modevirksomhed er blikket vendt mod de store modemetropoler - og Asien.

Paris, London, New York og Asien er nye markeder for Acne Studios, der også har planer om butikker i Asien. I december åbner virksomheden deres anden butik i Paris. Det skriver Habit.se.

Sidste år var Acne Studios en af raketterne i Habits raketter årlige gennemgang af modemarkedet med en stigning i eksporten på 23 procent. Og ifølge administrerende direktør Mattias Magnusson er væksten i eksporten i år endnu stærkere. I 2010 var virksomhedens samlede omsætning på 501 millioner kr., hvoraf eksportandelen udgjorde 65 pct. Det er en vækst, som i vid udstrækning er fundet sted, uden at man har tilføjet mange nye forhandlere – i stedet har man fokuseret særligt på visse markeder.

”I øjeblikket arbejder vi meget mod Paris, London og New York.  Dels er de vigtige og interessante mode destinationer, dels er der et enormt vækstpotentiale i disse byer. Hurtig vækst er ikke et mål i sig selv, vi vil især gerne se en sund udvikling, hvor vi kan have en kreativ frihed og fortsætte med at udvikle interessante produkter. Forhandlere og partnere, som virkelig ønsker at repræsentere brand fuldt ud og vokse sammen med os, bliver stadig vigtigere. Vi er i øjeblikket ved at revidere den globale distribution og ønsker at arbejde i dybden med et par forhandlere, snarere end at gå alt for bred,” siger Mattias Magnusson.

Virksomheden har også planer om flere butikker. I dag har Acne næsten 30 egne butikker, outlet-butikker og varehuse, og de skal helt sikkert blive til flere. I december åbner Acne sin anden fritstående butik i Paris, i en tidligere butik i Marais-kvarteret. Og virksomheden har allerede fundet lokale til åbningen af en tredje butik i byernes by. I London, hvor den første butik åbnede for lidt over et år siden, er Acne Studios gradvist begyndt at lede efter lokaler til butik nummer to.

”I New York, hvor vi har en butik, ser vi også med i høj hast på interessante lokaler. Når vi har tid, vil vi også vende blikket mod øst – måske begynder det snart at være tid til den første asiatiske Acne Store,” siger Mattias Magnusson.

Kilde: Habit.se.
Billeder: Acne SS12