Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Britisk supermarked lancerer bh til 9-årige

Tesco har lanceret en bh særligt udviklet til niårige piger – simpelthen fordi efterspørgslen er til stede. Piger i dag kommer nemlig et helt år tidligere i puberteten.
Tesco har lanceret en bh særligt udviklet til niårige piger – simpelthen fordi efterspørgslen er til stede. Piger i dag kommer nemlig et helt år tidligere i puberteten.

Piger kommer tidligere og tidligere i puberteten. Da Coop for fem år siden lancerede en bh til fire-femårige piger, blev de hvide bh’er med blondekant fjernet fra hylderne efter megen modvind i medierne og kritik fra blandt andre Børnerådet for at undertøjet ’signalerede voksen’. 

Men nu har den britiske supermarkedskæde Tesco sat en bh særligt udviklet til niårige piger til salg – simpelthen fordi efterspørgslen er til stede. Piger i dag kommer nemlig et helt år tidligere i puberteten – med det behov for ekstra støtte der følger med – nu end de gjorde for tyve år siden.

Undersøgelser foretaget blandt engelske piger viser således, at de gennemsnitligt rammer puberteten i en alder af ni år og ti måneder. Den fremskyndede proces tilskrives blandt andet større indtag af kalorier og den overvægt, det medfører.

Tesco Fleur, som bh-serien hedder, er udviklet i samarbejde med et britisk netværk af mødre, Mumsnet, og designet er drevet frem af et krav fra mødrene om, at de ikke måtte se det mindste sexet ud.

Carrie Longton, der har grundlagt diskussionsforaet Mumsnet forklarer til Dailymail.co.uk:

”Jeg ville gerne se den første bh, som reflekterer et behov for sømmelighed såvel som et attraktivt designelement, som er passende til piger i den alder. Det kan fx være afdæmpede farver, søde mønstre og tynde stropper. Jeg ønsker ikke noget, der er det mindste sexet eller pirrende.”

Tesco har tidligere været kritiseret for at sælge bh’er med fyld til helt unge piger, men Carrie Longton peger på, at Tesco med Fleur-serien, der består af to bh’er, en sportsbh i str. extra small til medium og en klasssk blød trekants-bh i størrelse 60AA-75B, har taget et vigtigt skridt i den rigtige retning:

”Pigers første bh er altid et ømtåleligt emne. Fleur-bh’en er et godt eksempel på en ansvarlig supermarkedskæde, der lytter til, hvad forældrene vil have.”