Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Milanos modepræsident: New York og London er arrogante

For få dage siden bad designer Diane von Furstenberg og Harold Tillman, der er bestyrelsesformand i British Fashion Council, folkene bag den milanesiske modeuge om at udvise forståelse.
For få dage siden bad designer Diane von Furstenberg og Harold Tillman, der er bestyrelsesformand i British Fashion Council, folkene bag den milanesiske modeuge om at udvise forståelse.

Milano giver sig ikke i disputten mellem de fire store modehovedstæder; Milano, Paris, New York og London. 

For få dage siden bad designer Diane von Furstenberg, der er præsident i Council of Fashion Designers of America, og Harold Tillman, der er bestyrelsesformand i British Fashion Council, folkene bag den milanesiske modeuge om at udvise forståelse og fastholde den oprindelige aftale (som du kan læse mere om her).

Men af et brev, som fredag blev sendt til repræsentanter fra den internationale modepresse, fremgår det, at Mario Boselli, der er formand for det italienske modekammer, Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI), der blandt andet arrangerer modeugen i Milano, ikke har tænkt sig at vige.

”Først og fremmest vil jeg gerne gøre det klart, at Camera Nazionale della Moda Italiana aldrig nogensinde havde i sinde at skabe problemer med overlappende datoer de fire sore modeuger imellem,” forklarer Mario Boselli i brevet, der blandt andet er sendt til FashionForum.dk.

Videre beskriver Mario Boselli, hvordan det allerede i foråret 2010 blev fastlagt, at Milanos SS13-modeuge ville ligge fra 19.-25. september 2012, og at det parisiske modesyndikat også har lagt Paris Fashion Week i forlængelse af disse datoer.

”Derfor må vi tilbagevise de anklager, som New York og London retter mod CNMI, for ikke at have overholdt en indgået aftale. Anklagen var, foruden at den viste en arrogant og aggressiv attitude over for Milano, også bakket op af uretfærdige argumenter, der havde til formål at påtvinge (Milano) nogle beslutninger, som der aldrig havde været enighed om,” fortsætter brevet.

Mario Boselli og Camera Nazionale della Moda Italiana holder således fast i at holde modeuge fra 19.-25. september, hvilket betyder, at showkalenderen i den italienske modehovedstad overlapper både modeugen i New York og London.

Der er dog håb for, at modeugekalenderen atter om halvandet år vil ligne sig selv, slutter Mario Bosellis brev:

”Jeg forestiller mig, at repræsentanter fra de fire modeuger vil mødes og diskutere datoerne fra 2013 og fremefter.”