Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Prada og Schiaparelli skal på museum - sammen

På The Metropolitan Museum i New York handler den næste store modeudstilling om to ikoniske modeskabere: Elsa Schiaparelli og Miuccia Prada.
På The Metropolitan Museum i New York handler den næste store modeudstilling om to ikoniske modeskabere: Elsa Schiaparelli og Miuccia Prada.

På The Metropolitan Museum i New York fortsætter man nu med en ny modeudstilling. Dermed fortsætter man i fodsporet på et af museets mest velbesøgte udstillinger, ”Savage Beauty”-udstillingen, der satte fokus på Alexander McQueens fantastiske kreationer. Det skriver Vogue.fr.

Den nye udstilling har dog ikke en, men to ikoniske designere som sit fokus: Elsa Schiaparelli og Miuccia Prada har nemlig begge fået æren af at få en udstilling på museets Costume Institute. Fra d. 10. maj til 19 august 2012 kan besøgende få et indblik i de to designeres arbejde. Man kan blandt andet få et indblik i arkiverne, se gamle tegninger og kollektioner og endda opleve imaginære samtaler mellem de to. Selvom deres inspiration og tilgang til tøj er vidt forskellig, har både Elsa Schiaparelli og Miuccia Prada hver for sig rusket godt og grundigt op i modeverdenen. I 20’erne åbnede Elsa Schiaparelli sin første butik og introducerede en symbolsk dimension i de surrealist-inspirerede kollektioner, og ændrede dermed forholdet mellem kvinden og hendes tøj.
Miuccia Prada har formået at puste til det moderne, siden hun i 1988 lancerede sin første Prada-kollektion til kvinder og med den trodsede en lang række kodekser for god og dårlig smag.

Som altid åbnes udstillingen med det celebre Met Costume Institute Galla, der afholdes d. 7. maj 2012.

Billeder: Elsa Schiaparelli