Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DK Company risikerer et farvel til aktiemarkedet

DK Company fik børsintroduktion ad bagvejen men risikerer nu en afnotering, hvis der ikke kan skaffes flere aktionærer.
DK Company fik børsintroduktion ad bagvejen men risikerer nu en afnotering, hvis der ikke kan skaffes flere aktionærer.

DK Company fik børsintroduktion ad bagvejen men risikerer nu en afnotering, hvis der ikke kan skaffes flere aktionærer. Det skriver Business.dk

Der var kamp til stregen, men DK Company endte som vinder: I en budkrig sikrede de sig resterne af den krakkede bank Bonusbanken og dermed en smutvej til en børsnotering. Men få måneder efter får selskabet nu det gule kort af Københavns fondsbørs.

Det er nemlig blot omkring én procent af selskabets aktier, der kan handles frit på fondsbørsen, og det er ikke nok. DK Company risikerer dermed en afnotering, hvis der ikke kan gennemføres et aktiesalg inden februar 2012, skriver Børsen. DK Company sidder selv på omkring 98,8 procent af aktierne, og ifølge børsreglerne skal minimum 25 procent af aktierne være i fri handel.

DK Company overtager børsnotering

"Vi har et spredningskrav, der siger, at der skal være en passende spredning af aktierne, så kursdannelsen i markedet kan være pålidelig. Derfor skal 25 procent af aktierne være fordelt i offentligheden. Det vil sige, at de ikke må være ejet af aktionærer, som sidder på mere end 10 procent af aktierne, eller insidere i selskabet," siger Jakob Kaule, chef for overvågningsafdelingen i Københavns fondsbørs, Nasdaq OMX.

Administrerende direktør i DK Company, Jens Poulsen, forklarer, at man forventer at have gennemført et aktiesalg, inden børsens deadline er overskredet.

"I øjeblikket er det selvfølgelig afhængigt af verdenssituationen, men vi holder fast ved planen, men vurderer meget nøje, om timingen er rigtig i forhold til situationen på børsmarkedet. For øjeblikket er det jo sådan, at selv virksomheder, der bliver præsenteret, bliver handlet ned. Det er klart, at det ikke er specielt attraktivt," siger han.

Han forklarer samtidig, at man arbejder på to forskellige modeller for aktiesalg. Enten et salg af nogle af de aktier, selskabet selv sidder på, eller en udstedelse af nye aktier. Den første mulighed sender penge ned i lommerne på ejerne, mens nye aktier vil give kapital til selskabet.

Kilde: Business.dk