Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Den Gyldne Pelsnål: Stærke farver løb med præmierne

”Uden pels var der ingen mennesker på denne del af jordkloden," sagde Hella Joof i sin åbningstale.
”Uden pels var der ingen mennesker på denne del af jordkloden," sagde Hella Joof i sin åbningstale.

”Uden pels var der ingen mennesker på denne del af jordkloden,” slog Hella Joof, vært ved uddelingen af Den Gyldne Pelsnål, fast i sin åbningstale og beskrev samtidig sin entusiasme for aftenens deltagere og deres kreationer.  

Kopenhagen Fur i Glostrup lagde rammer til prisuddelingen, der favoriserede stærke farver og materialekombinationer. 

”Det er banalt men sandt, at kun fantasien sætter grænser i denne konkurrence,” bemærkede Hella Joof og præsenterede de alsidige vinderdesigns:  En sweaterkollektion, pelsaccessoires til køreturen og loungepuder i sjove former i minkpels med tilhørende forhæng.   

Beklædning:
Vinderen i beklædningskategorien blev Tina Winter Rysgaard fra Kunstakademiets Designskole i København med en sweaterkollektion i strik og pels. Kollektionen kalder hun ”A Tribe of Sweaters”, og den var i sig selv et tilløbsstykke: 

En farvepalet af blå, orange, bordeaux, sorte og hvide nuancer kom til deres absolutte ret i især pelsens uforudsigelige og elegante måde at bevæge sig. Integrationen med strik i grafiske striber, gav pelsen et utraditionelt udtryk og en eksklusiv dimension til den klassiske sweater. 

Dommerpanelet beskrev kreationen som en næsten skulpturel sweater med et meget tidsligt og moderne udtryk. 

Dommerpanelet bestod af Preben Wegener Friis, adm direktør DM&T, Susanne Rutzou, chefdesigner Rutzou, Chris Pedersen, redaktionschef, COVER og Patrizia Venturelli Christensen, marketingsdirektør, Kopenhagen Fur. 

Homewear: 
Charlotte Bodil Hermansen fra Designskolen Kolding vandt i kategorien Homewear med sine loungepuder og forhæng i mink. Designet hedder Rokkepudepufs & Kæder med inspiration i havets forunderlige dyb. Dommerne var overbeviste fra start, fordi hun var tro mod sin ide hele vejen igennem.  

”Man kan mærke at Charlotte brænder for sin ide og hun er gået hele vejen – udforsket og leget med pelsen som materiale, og hvordan den kan sammensættes med andre materialer, ” lød deres afvejning.

Accessories:


Til uddelingen af kategorien Accessories kører en rød sportsvogn ind midt i lokalet og ud stiger en pige, der nonchalant kaster en kappe af farvet mink over sig. Således blev vinderdesignet af Marie Udby Blicher fra Designskolen Kolding præsenteret.

Hendes koncept er at tilføre feminin eksklusivitet til bilens traditionelle maskuline interiør. Designet blev af dommerne beskrevet som smukt og skulpturelt i sig selv, og sammenspillet mellem materialer var fantastisk. 

Præmierne bestod for hele vinderholdet af tre dage til Paris under modeugen med besøg på tekstilmessen Premiere Vision og til hver enkelt deltager en uges praktikophold ved en designer tilknyttet hver deres fag. Beklædningsdesigneren kan glæde sig til en uges praktik hos Rützou. Vinderen af homewearkategorien skal i praktik hos Fritz Hansen, og vinderen i accessorieskategorien skal i praktik hos Ilse Jacobsen.

Kopenhagen Fur benyttede også lejligheden til at præsenterer deres nye ansigt – Jokeren – der også optrådte.

Billede: Kopenhagen Fur