Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Detailsalget bryder måneders nedtur

Prognoser tydede på endnu en nedtur for detailsalget, men overraskende nok viste salget fra juli til august en stigning efter sommerens store fald.
Prognoser tydede på endnu en nedtur for detailsalget, men overraskende nok viste salget fra juli til august en stigning efter sommerens store fald.

Prognoser tydede på endnu en nedtur for detailsalget, men overraskende nok viste salget fra juli til august en stigning efter sommerens store fald. Det skriver Børsen.dk i dag.  

Detailsalget steg 0,6 pct. i august, korrigeret for sæsonudsving, i stedet for et ventet fald på 0,7 pct. Det er den første stigning i fire måneder, hvor maj, juni og juli gav et samlet dyk i salget på 2,7 pct.

Julis store fald på 1 pct. er blevet revideret til et minus på 0,9 pct. Men detailhandlens alvorlige situation er stadig til at få øje på. Danmarks Statistik understreger også, at detailsalget fortsat ligger meget lavt. 

Der er også data til at bakke den vurdering op, da detailhandlens afsætning fra juni til august faldt 1,6 pct. fra perioden fra marts til maj.

Salget i august er bedre end for et år siden. Der var nemlig fremgang over hele linjen fra juli til august. Beklædning steg 0,9 pct. Detailsalget i august lå 0,2 pct. højere end august sidste år.

"Det er første gang siden påskemåneden april, at sammenligningen med samme måned sidste år viser en stigning," skriver Danmarks Statistik.

Kilde: Børsen.dk
Billede: Business.dk